Haberler

NSA'nın Dinleme Raporu Avrupa Parlamentosu'ndan Geçti

Güncelleme:

NSA'nın Avrupa'daki dinleme faaliyetlerine ilişkin taslak rapor, Avrupa Parlamentosu'nun ilgili komisyonundan geçti.

Avrupa Parlamentosu'nun (AB), Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) bazı Avrupa ülkeleri ve liderlerini dinlediğinin ortaya çıkmasıyla ilgili olarak hazırlanan 52 sayfalık rapor taslağı, Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komisyonu'nda 7'ye karşı 33 oyla kabul edildi. 17 parlamenter ise çekimser kalmayı tercih etti.

ANALİZLER KALEME ALINDI

İngiliz parlamenter Claude Moraes tarafından kaleme alınan belgede, yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda, ABD'nin ve bazı üye ülkelerin istihbarat servislerinin tasarladığı geniş kapsamlı, karmaşık ve yüksek teknolojiye dayanan sistemlerle dünyanın her yerindeki vatandaşların iletişim ve konum verilerinin daha önce örneğine rastlanmamış boyutta ve ayrım yapılmaksızın toplandığı, saklandığı ve analiz edildiğinin belirlendiği ifade ediliyor.

"GÜVENİ SARSIYOR"

Komisyon tarafından yapılan araştırmada, özellikle NSA ve İngiltere'deki muadili GCHQ'nin faaliyetlerinin yasa dışı boyutuna vurgu yapılarak bu faaliyetlerin, birbirlerini müttefik olarak gören ülkeler arasındaki güveni derinden sarstığı kaydediliyor.

"DERİN ŞÜPHE" VURGUSU

Bu boyutta veri toplamanın terörizmle mücadele amacıyla yapıldığına yönelik "derin şüphe" duyulduğunun belirtildiği taslak belgede, NSA'nın yürüttüğü Prism, Bullrun ve GCHQ'nin yürüttüğü Tempora ve Edgehill programlarının yasalara uygunluğu, gerekliliği ve orantılılığı sorgulanıyor.

SNOWDEN'A VİZE ÇIKMADI

Oylamada, eski NSA sistem analisti Edward Snowden'a iltica hakkı tanınmasına yönelik değişiklik önergesi kabul görmedi.

Oylamadan sonra basına konuşan Moraes, güvenlik amaçlı veri toplamayla bu amaçla yapılmayan veri toplama arasına bir çizgi çekmek istediklerini söyledi.

Rapor, AP genel kurulunda yapılacak oturum ve oylamanın ardından nihai halini alacak.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500

Yorumlar (1)

serdareastside_serdar@hotmail.com:

dinlemeyi birk biirde ekonomik hirsizlik yapiyorlar....bir cok ülkelerin bir cok gizli yni ekonomi ile ilgili olsun yeni gelistirecekleri bir makine olsun ...calmadiklari bilgi yok....almany gibi bir cok üleye bunu yapiyorlarsa bizlere neleri yapm islardir allah biliyor...bizim bunlardan gizli sakli hic bir seyimiz yok...her gizli seymizi biliyorlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title