Haberler

    Avrupa'nın Kralı Bafetimbi Gomis

    Bafetimbi Gomis, skorer kimliğiyle hatırı sayılır bir başarı yakaladı.

    ONUR DİNÇER
    Bafetimbi Gomis, skorer kimliğiyle hatırı sayılır bir başarı yakaladı. Karabük maçına çıkana kadar, ligde 20 gol attığı geçen sezonla eşit sayıda golü bulunan 32 yaşındaki futbolcu, kariyer rekorunu da kırdı.
    Sadece Süper Lig gol krallığı yarışında arayı açmakla kalmayan Gomis, Avrupa'daki golcüler içerisinde de özel bir yere sahip oldu. Kıtanın beş büyük ligi içerisinde en skorer futbolcu görünümünde bulunan Galatasaray forveti, Lewandowski, Harry Kane, Cavani, Messi, Suarez gibi önemli golcüleri geride bıraktı.
    Forma giydiği 23 maçta 24 golü bulunan Gomis, maç başına 1'in üzerinde bir gol ortalaması yakalayarak, kıta çapında yüzlerce forveti geçti.
    Alex de Souza'yı geçecek mi?

    Bafetimbi Gomis, attığı 24 golle Galatasaray'ın bir sezonda ligde en çok gol atan yabancı futbolcusu oldu. Gomis'ten önce bu rekor 2000-2001 sezonunda ligde 22 gole imza atan Mario Jardel'e aitti.
    Süper Lig'de bir sezonda en fazla gol atan yabancı ise 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Alex de Souza olmuştu. Alex, o sezon tam 28 gole imza atmıştı. Gomis kalan haftalarda 4 gol daha atarsa Alex'i yakalayacak, 5 gol atarsa rekorun tek sahibi olacak. Gomis'in önünde bulunan diğer isimler ise; Mario Gomez (26/2015-16) ve Şota Arveladze (25/1995-96)
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Galatasaray Karabük Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title