Haberler

Avrupa'nın En İyi 20 Oyuncusu Arasına Seçildi

Özgür Ayaydın - Diyarbakır Bağlar Belediyespor Kız Basketbol Takımı'nda oynayan Zilan Gülsüm (14), "yetenek kampı" olarak nitelendirilen "Uluslararası Avrupa 15 Yaş Altı Basketbol Kampı'na" davet edildi.

Özgür Ayaydın - Diyarbakır Bağlar Belediyespor Kız Basketbol Takımı'nda oynayan Zilan Gülsüm (14), "yetenek kampı" olarak nitelendirilen "Uluslararası Avrupa 15 Yaş Altı Basketbol Kampı'na" davet edildi.

Bağlar ilçesindeki Vehbi Koç İlköğretim Okulu sekizinci sınıfında okuyan ve yaklaşık 3 yıl önce beden eğitimi dersinde öğretmeni Kerem Babacan'ın yönlendirmesi sonucu basketbol ile tanışan Zilan Gülsüm, aradan geçen zamanda büyük başarıya imza attı.

Nisan ayında Nevşehir'de yapılan Anadolu Şampiyonası'nda Diyarbakır Bağlar Belediyespor Kız Basketbol Takımı şampiyonluğa ulaşarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanırken, turnuvanın "en değerli" ve "sayı kraliçesi" oyuncusu olarak Zilan Gülsüm seçildi. Turnuvadaki yüksek performansı sayesinde Kız Milli Takımlar Altyapı Koordinatörü Çiğdem Oktay'ın dikkatini çeken Gülsüm, Yıldız B Milli Takımı'na alındı. Milli Takım kampında başarısını sürdüren Gülsüm, 1-6 Temmuz 2012 tarihleri arasında Slovenya'da düzenlenecek olan "6th FİBA Europe İnternational Basketball Camp For U15 Girls 2012" (6. Uluslararası Avrupa 15 Yaş Altı Basketbol Kampı'na) çağrıldı.

-"Daha eline basket topu bile değmemişti"

Bağlar Belediyespor Kız Basketbol Takımı Altyapı Sorumlusu Antrenör Remzi Atlı, yetenekli kızları belirlemek ve kızları basketbola yönlendirmek için Diyarbakır'daki ilköğretim okullarında tarama çalışması yaptıklarını söyledi.

Yaklaşık 3 yıl önce Vehbi Koç İlköğretim Okulu'nu ziyaretleri sırasında beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesi sonucu Zilan Gülsüm ile tanıştıklarını bildiren Atlı, şöyle konuştu:

"Öğretmeni Kerem Babacan, bize Gülsüm'ün sporu çok sevdiğini bildirmesi üzerine onu antrenmanlarımıza aldık. İlk çalışmaya geldiğinde daha eline basket topu bile değmemişti. Ancak çok istekliydi, çalışmalarda tüm istenileni yerine getiriyordu. Çok kısa sürede büyük gelişme gösterdi. 3 yıl süresinde haftanın 4 günü yaptığımız hiç bir antrenmanı kaçırmadı. Uluslararası Avrupa 15 Yaş Altı Basketbol Kampı'na çağrıldığı için çok sevindik. Çünkü yetenek kampına geleceğin yıldız adayları davet ediliyor. O gelecekte çok büyük bir basketbolcu olacak."

-"Türkiye'den WNBA'ya giden ilk oyuncu olacağım"

Zilan Gülsüm ise Avrupa'nın en yetenekli 20 oyuncusu arasına seçildiği için çok büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

Çok çalışmanın sonucu olarak bu başarıyı elde ettiğini kaydeden Gülsüm,

"İnsanın emeğinin karşılığını alması çok güzel bir duygu. WNBA'de oynamak istiyorum. Uluslararası Avrupa 15 Yaş Altı Basketbol kampına davet edildiğimi öğrendiğimde çok mutlu oldum. Bu sevincimi eve gidip ailemle paylaştım. İnşallah Slovenya'da yapılacak kampta da büyük bir başarı gösteririm. Beni yetiştiren hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Hedefim WNBA'da (Women's National Basketball Association) oynamak. Türkiye'den WNBA'ya giden ilk oyuncu olacağım" dedi.

-"Zilan, müthiş bir yetenek"

Bu yılki "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"nü kazanan Antrenör Gökhan Yıldırım da fırsat buldukça Zilan Gülsüm'ün oynadığı maçları ile bazı antrenmanlarını izlediğini belirterek, "Zilan, müthiş bir yetenek. Çok iyi bir oyuncu olacak ve ileride büyük ses getirecek" dedi.

Bağlar Belediye Başkan Yüksel Baran ise gençleri özellikle de kızları spora yönlendirmeye çalıştıklarını belirterek, verdikleri desteklerle önce Bağlar Belediyespor erkek takımının ardından da kız takımının büyük başarıya imza attığını söyledi. Zilan Gülsüm'ün önce milli takıma seçildiğini kaydeden Baran,

"Çocuklarımız kendilerine imkan verilmesinin ardından turnuvalarda aldıkları başarılarla kendilerini ispatladılar. Zilan, Avrupa'da en iyi 20 sporcu arasına girdi. Bu başarılar ortak bir emeğin ürünüdür. Kendisiyle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Vehbi Koç Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title