Haberler

Avrupa'nın çorabı Türkiye'den gidiyor

Güncelleme:

Avrupa'nın çorabı Türkiye'den gidiyor Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikası, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin tamamına yıllık 36 milyon çift çorap ihraç ediyor.

Avrupa'nın çorabı Türkiye'den gidiyor

YOZGAT - Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikası, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin tamamına yıllık 36 milyon çift çorap ihraç ediyor.

Yozgat OSB'de çorap üretimi yapılan fabrikada kendi markasının dışında dünyaca tanınmış markalar için de üretim yapılıyor. Üretilen çorapların yüzde 85' i Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Danimarka, İngiltere, Belçika ve İsviçre gibi Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ediliyor. Günde 100 bin, ayda 3 milyon, yılda ise 36 milyon çift çorabın etiketinde Yozgat yazıyor. Fabrika 250 çalışanı ve yıllık 30 milyon TL'lik ihracat rakamı ile ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

İşletme ayrıca Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsisi, SSK prim ödeme desteği, vergi indirim desteği, enerji indirim desteği, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı desteği ile makine teçhizat alımı, İŞKUR' dan eleman desteği ve devletin yatırımcı müteşebbislere verdiği her destekten faydalanıyor.

Ülke ekonomisine yıllık 30 milyon TL'lik katkı yaptıklarını söyleyen Firma Genel Müdürü Eyüp Çam, "İşletmemiz uluslararası firmaların gösterdiği sertifikalara sahip kurumsal bir firma. Yaklaşık 250 çalışanımız var, 250 çalışanımız ile yıllık yaklaşık 36 milyon çift çorap yapıyoruz ve bunu dünya markalarına veriyoruz. Avrupa Birliği'ne üye ülkelere gönderiyoruz. Almanya, İngiltere, Fransa ve dünya markalarına üretim yapıyoruz. Günlük 100 bin, aylık 3 milyon yıllık 36 milyon çift çorap üretiyoruz. Yıllık 30 milyon TL'lik bir ihracat geliri elde ediyoruz. Ülke ekonomisine bu şekilde katkıda bulunuyoruz" dedi.

Çalışanlar ise Yozgat'tan Avrupa'ya çorap üreterek gönderdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Yozgat Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title