Haberler

    Avrupa'nın 6. Harikası

    Spor Toto Süper Lig, Deloitte raporunda Avrupa’nın en iyi 5 liginin hemen arkasından 6. sırada geldi. Türkiye’nin 734 milyon euroluk gelir değeriyle kat ettiği yol raporlar halinde verildi.

    CELAL UMUT EREN

    Deloitte tarafından her yıl Haziran ayı içerisinde yayınlanan, "Yıllık futbol gelirleri raporu" 2018 raporuyla dikkat çekti. Özellikle Türkiye'nin gelirler bakımından ortaya koyduğu rakamlar göze çarptı.

    Spor Toto Süper Lig için 2016-17 sezonu gelirleri tek tek analiz ederek detaylıca yer verildi. Buna göre, Türkiye, Avrupa'nın en büyük 5 ligi; İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga, Almanya Bundesliga, İtalya Serie A ve Fransa Ligue 1'den sonra 6. sıradan geldi.

    734 milyon euroluk geliriyle dikkat çeken Spor Toto Süper Lig'de; maç günü gelirleri, yayın gelirleri, reklamlar ve diğer gelir kalemleri ele alındı.

    Deloitte'un raporunda; maç günü gelirleri 88 milyon euro, sponsorluk-reklam gelirleri 242 milyon euro, yayın gelirleri 352 milyon euro ve diğer gelir kalemleri 52 milyon euro olarak saptandı. Türkiye özellikle 6 ile 14. sıra arasında bulunan ülkeler içinde 352 milyon euroluk yayın geliriyle birinci sırada yer aldı.

    242 milyon euroluk sponsorluk ve reklam gelirinde ise ikinci sıradan geldi. Türkiye'nin 734 milyon euroyu bulan bu gelir değerinde özellikle yayın gelirlerinin 352 milyon euroluk bir değerle yarı yarıya gelmesi öne çıkıyor.

    Spor Toto Süper Lig'de ayrıca kulüp başına düşen gelirin 41 milyon euro olduğu da gösterildi. Bu alanda da Türkiye'yi sadece 44 milyon euro ile Rusya geçti.

    900 milyon euroluk artış

    Her yıl Deloitte tarafından yayınlanan raporda ciddi bir artış göze çarptı. Buna göre Haziran 2018'de çıkan yeni raporda, 2015-16 ile 2016-17 sezonu arasında ciddi bir gelir farkı göze çarptı. 2016-17 sezonunda 900 milyon euroluk artış görülürken, 25.5 milyar euroya ulaşıldığı görüldü.

    Premier Lig uçtu!

    Hazırlanan raporda İngiltere Premier Lig'de yaşanan artış ve büyük değer dikkat çekiyor. 5 milyar 297 milyon euroluk gelirle Premier Lig zirveyi aldı.

    Premier Lig'de yer alan 20 kulübe düşen ortalama gelir ise 265 milyon euroyu buldu. Her maç ortalama 35 bin 838'lik katılımın olduğu İngiltere, en yakın rakibi İspanya La Liga'ya ciddi fark arttı.

    La Liga'nın geliri 2 milyar 854 milyon euro olurken, Premier Lig'in yarısında kaldı. İspanya'yı sırasıyla 3. sırada olan Almanya Bundesliga, 4. İtalya Serie A ve 5. sırada olan Fransa Ligue 1 takip ediyor.

    EURO 2024 vurgusu

    Deloitte'un Türkiye için yazdığı raporda EURO 2024 vurgusu yapıldı. Türkiye'nin EURO 2024 için ortaya koyduğu ev sahipliği adaylığının bu gelir değerlerini daha da artıracağı tahmininde bulunuldu. Adaylık sürecinin Spor Toto Süper Lig'in değerlerine artı değer katacağı ifade edildi.

    Sıralamada dikkat çekti

    Türkiye, lig bakımından değer sıralamasında önemli ülkeleri geçti. Türkiye, sırasıyla Rusya, Hollanda, Portekiz, İskoçya, Danimarka, Avusturya, İsveç ve Polonya gibi ülkelerin liglerinin önünde yer aldı.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Türkiye Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: 18 Nisan Perşembe Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 18 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title