Haberler

Avrupa'nın 2'inci Fuarı Tüyap'ta

Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın ikinci büyük fuarı UNICERA (Uluslararası Seramik, Banyo ve Mutfak Fuarı) ziyaretçi akınına uğradı.

Türkiye'nin en büyük ve Avrupa'nın ikinci büyük fuarı UNICERA (Uluslararası Seramik, Banyo ve Mutfak Fuarı) ziyaretçi akınına uğradı.

27'incisi düzenlenen UNICERA Uluslararası Seramik, Banyo ve Mutfak Fuarı ziyaretçi akınına uğradı. Sektörün marka isimlerinin buluştuğu Türkiye'nin en büyük ve Avrupa'nın ikinci dev fuarının açılış kurdelesini ünlü işadamı Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve organizasyonda büyük emekleri olan TSF Başkanı Ahmet Yamaner ile TİMDER Başkanı Kemal Çelik birlikte yaptı. Açılış konuşmasında ilk olarak kürsüye çıkan isim Tüyap Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal oldu. UNICERA'nın ise 27'inci yılında yeniden birlikte olmaktan çok memnun olduğunu belirtmesinin ardından Seramik Federasyonu ve TİMDER'e teşekkürlerini iletti. Başkan Ünal, "Türkiye attığı her adımda büyük bir rekabet ortamı ile karşılaşıyor ve seramik fuarı bu rekabette en önde yer alıyor" dedi. Fuarın kurucularından olan TİMDER Başkanı Kemal Çelik fuarın ilk başladığı 1988 yılından bu güne kat ettiği yolu rakamlar üzerine değerlendirdi. İlk olarak 500 metre karelik bir alanda başlayan UNICERA Seramik Fuarı bugün, 100 bin metre karelik bir alana sahip olarak Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise ikinci en büyük seramik fuarı unvanına sahip olduğunu belirterek, geçtiğimiz 2014 yılında yapılan fuarda ziyaretçi sayısının bu sene yüzde 10 arttığını da bildirdi.

2014 yılında 700 bin yerli ve 10 bin yabancı ziyaretçisinin olmasının yanında aynı sene 310 katılımcı firmanın katıldığı UNICERA Seramik fuarı bu sene de aynı ivmeyi göstererek yoluna büyüyerek devam etti. Yurt içinde ve dışında yaşanan tüm krizlere rağmen fuara sahip çıktıklarının altını çizen Kemal Çelik, senede bir kere bile olsa meslektaşların kucaklaşmasına vesile olan fuar için gurur duyduğunu belirtti. Kemal Çelik; evini yenilemek isteyen ya da yeni ev alacak herkesi banyo, mutfak ve seramikte dünya trendlerini bulabilecekleri UNICERA Seramik Fuarı'na davet etti. Açılış konuşmasında son olarak mikrofonu eline alan Seramik Tanıtım Grup Başkanı Bahadır Kayan ve ardından Türkiye Seramik Federasyon Başkanı Ahmet Yamaner sektörün sorunlarına ve getirilmesi gereken çözüm önerilerine değindi. Yamaner; "Seramikte en büyük rakibimiz İtalya ve İspanya'dan hiçbir eksiğimiz yok" diye belirtti.

UNICERA fuarının açılışına katılan ünlü işadamı Bülent Eczacıbaşı ise yaptığı açıklamada sektörün dünya sıralamasında önemli bir yol katettiğini söyledi. Eczacıbaşı "Geldiğimiz noktaya inanamıyorum, fuarı gezdikçe Türkiye'nin seramikte ne kadar ilerlediğini görüyorum. Ürün portföyü açısından çok önemli bir noktadayız ve böyle ilerlemeye devam edeceğiz. Yediden yetmişe herkesi bu fuarı mutlaka görmesi gerekir. Emeği geçen başta TİMDER Başkanı Kemal çelik ve TSF Başkanı Ahmet Yamaner'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Lavabosundan jakuzisine, seramikten parkesine ve tüm mutfak ürünlerine varıncaya kadar binlerce çeşidi içinde bulunduran UNICERA Seramik Fuarı 28 Şubat Cumartesi akşamına kadar ziyarete açık olacak. Fuarda 2015'in yeni trendleri, her cebe uygun ve hiçbir yerde bulunmayan özel tasarım ürünleri de stantlardaki yerini aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kemal Çelik Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title