Haberler

Avrupa Kros Şampiyonası'na Doğru

Atletizmde gelecek hafta yapılacak 22. Avrupa Kros Şampiyonası'na katılacak Türk Milli Takımı, hazırlıklarında sona yaklaştı.

Atletizmde gelecek hafta yapılacak 22. Avrupa Kros Şampiyonası'na katılacak Türk Milli Takımı, hazırlıklarında sona yaklaştı.

Fransa'nın Toulon kentinde, 13 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek şampiyonanın hazırlıklarını Antalya'da sürdüren milli takımda, 13'ü kadın 25 sporcu yer alıyor.

Türk Milli Takımı, geçen yıl birçok ilke imza atarak damgasını vurduğu şampiyonaya bu yıl da iddialı hazırlanıyor.

Geçen yıl Bulgaristan'nın Samokov kentinde düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası'nda ilk kez takım halinde şampiyonluğa ulaşan, organizasyon tarihinde ferdi olarak aynı anda altın ve gümüş madalyayı birlikte kazanan ikinci ülke olan Türkiye, aynı zamanda, ferdi ve takım olarak altın madalya alan üçüncü ülke olarak tarihe geçmişti. Ay-yıldızlı ekip, takım kategorisinde, büyük erkeklerde Avrupa şampiyonu, 23 yaş altı kadınlar ve genç erkeklerde Avrupa üçüncüsü, madalya sıralamasında ise ikinci olmuştu.

Çintimar: "Bu yıl da iddialıyız"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl alınan başarılarla oldukça gururlandıklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana kamp ve antrenman sistemlerinde yaptığımız yenilikler, sporcu, antrenör ve ailelerin bilgilendirilmesi için düzenli olarak verilen eğitimlerin meyvelerini topluyoruz" dedi.

Amaçlarının günlük başarılar elde etmek yerine yıllarca da sorunsuz işleyecek bir sistemi oturtmak olduğunu vurgulayan Çintimar, "Kişiler gelip geçicidir. Yönetimde, antrenörlükte ve sporculukta sürekli bir değişim söz konusu olabilir ama sistem oturursa başarı kalıcı olacaktır. Federasyon olarak görevimiz, son dönemde sadece krosta değil, diğer branşlarda da özellikle altyapıda elde edilen başarıların geleceğe taşınabilmesi ve sürekliliğinin sağlanabilmesi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan aldığımız destek ve güçle çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Avrupa Kros Şampiyonası'nda bu yıl da güzel başarılar elde edeceklerine inandığını kaydeden Çintimar, "Bu yıl da iddialıyız. Geçen yıl alınan başarılardan dolayı bu yıl favori takım olarak katılıyoruz. Önemli olan başarının belli bir seviyede tutularak geleceğe taşınabilmesi. Tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

- Türkiye'nin geçen yılki başarıları

Türk Milli Takımı'nın geçen yıl yapılan Avrupa Kros Şampiyonası'da elde ettiği ilkler ile 13 Aralık Pazar günü Fransa'da yapılacak şampiyonaya katılacak milli takımda yer alan sporcular şöyle:

Büyük erkekler:

-Türkiye, şampiyona tarihinde ilk kez takım halinde şampiyonluğa ulaştı.

-Türk Milli Takımı, Portekiz'den sonra, ferdi olarak altın ve gümüş madalyayı birlikte kazanan ikinci ülke oldu.

-Ay-yıldızlı ekip, İspanya ve Portekiz'den sonra, ferdi ve takım olarak altın madalya kazanan üçüncü ülke unvanını aldı.

Genç kızlar:

-Emine Hatun Tuna; Elvan Abeylegesse ve Binnaz Uslu'nun ardından,  Avrupa şampiyonu unvanıyla kürsüye çıkan 3. Türk atlet olarak kayıtlara geçti.

Genç erkekler ve 23 yaş altı kadınlar:

-Türkiye, şampiyona tarihinde ilk kez takım halinde üçüncü oldu.

Milli takım kadrosu

Erkekler: Ramazan Barbaros, Onur Aras, Abdullah Yorulmaz, Ferhat Bozkurt, Enis Korkmaz, Ömer Oti, Ali Kaya, Polat Kemboi Arıkan, Ramazan Özdemir, Hasan Pak, Sebahattin Yıldırımcı, Mehmet Çağlayan.

Kadınlar: Büşra Nur Koku, Semra Karaaslan, Nuran Satılmış, Damla Çelik, Yayla Kılıç, Sümeyye Erol, Emine Hatun Tuna, Sevilay Eytemiş, Sebahat Akpınar, Fatma Demir, Ümmihani Karaçadır, Tubay Erdal, Esma Aydemir.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Antalya Fransa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title