Haberler

Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresini Bir Türk Yönetecek

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin Yeni Başkanı Bir Türk Olacak.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin yeni başkanı bir Türk olacak.

Çanakkale İl Genel Meclisi üyesi Yavuz Mildon, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin 27-29 Mayıs tarihlerinde Strazburg'da düzenlenen 15. Genel Kurul toplantısında başkanlığa seçildi. Avrupa Konseyi'nin Bakanlar Komitesi, Parlamenter Meclis ve İnsan Hakları Mahkemesi ile birlikte 4 ana organından biri olan Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin başkanlığını 2 yıl süreyle üstlenecek olan Yavuz Mildon, bugüne kadar Avrupa Konseyi'nde bireysel seçimlerle işbaşına gelen en kıdemli Türk yetkili oldu.

Avrupa Konseyi ilkelerinin yerel yönetimler düzeyinde de geliştirilmesi amacıyla yerel idarelerin güçlendirilmesi, hukuki ve idari açıdan incelenerek aralarındaki sınır ötesi işbirliğini genişletmeye yönelik çalışmalar yapan kongre, üye ülkelerin belediye başkanlarından ve yerel yönetim temsilcilerinden seçilen üyelerden oluşuyor. Bölgesel meclis ve yerel meclis olmak üzere iki alt organı bulunan kongrenin başkanlığını Mildon, 2006'da bu göreve seçilen Norveçli Halvdan Skard'dan devralacak.

(DS-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title