Haberler

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanı Yavuz Mildon:

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanı Yavuz Mildon, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Avrupa'da Aktif Bir Faaliyet Göstermesinin Ardından Çanakkale Abide Bölgesine de 330 Metrekarelik Bayrak Dikerek, Büyük Bir Hizmette Bulunmasından Dolayı Memnuniyet Duyduğunu Söyledi.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanı Yavuz Mildon, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Avrupa'da aktif bir faaliyet göstermesinin ardından Çanakkale Abide bölgesine de 330 metrekarelik bayrak dikerek, büyük bir hizmette bulunmasından dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.

Mildon, yaptığı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in girişimleriyle Gelibolu Yarımadasındaki abide bölgesine yapılan 330 metrekarelik bayrağın yapımından büyük bir onur duyduğunu ifade etti. Mildon, "Menderes Türel benim Avrupa Konseyinde birlikte çalıştığım bir belediye başkanımızdır. Kendisinin Avrupa'da bu kadar aktif bir faaliyet göstermesinin ardından Çanakkale'de de böylesine büyük bir hizmette bulunmasından dolayı memnuniyet duyuyorum. Buraya her yıl olduğu gibi, binlerce Antalyalı ile geldiler ve bizde onları burada ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Türk'ün cesaretini ve Türk'ün azmini gösteren Çanakkale savaşlarının böyle bir bayrakla simgeleşmesinden ayrıca büyük bir mutluluk duydum. Antalya Büyükşehir belediye başkanımız Menderes Türel'e ve tüm Antalyalılara öncelikle tarihimizin bu önemli parçasına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum ve Çanakkale'ye böyle kalabalık bir şekilde gelerek ziyaret etmelerinden dolayı da memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum." Mildon ayrıca, Türel'in Avrupa Konseyi'nde de Türkiye'yi savunan ve Türk heyetine destek veren önemli bir belediye başkanı olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti:

"Türel, sadece Türkiye ile ilgili konularda değil, Tüm Avrupa'yı ilgilendiren konularda faaliyetlerini sürdürmektedir. Antalya belediyesinin yoğun programı içerisinde Avrupa Konseyi çalışmalarına zaman ayırması ve ilgi göstermesi de bizi ayrıca memnun etmektedir. Bu şekilde Büyükşehir belediye başkanlarımız, Türkiye'nin önemli belediye başkanları eğer Avrupa platformunda Türkiye'yi böyle aktif temsil ederlerse, birçok konuyu çok daha kolaylıkla çözebileceğimizi ve düşüncelerimizi daha iyi anlatabileceğimizi düşünüyorum." Bu arada, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından abide bölgesine yaptırılan 330 metrekarelik bayrağın göndere çekilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katılmak üzere abideye gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çanakkale Vali Yardımcılarından Bahir Altunkaya ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanı Yavuz Mildon, trafik yüzünden abideye kadar yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürümek zorunda kaldı. Mildon, bölgedeki trafiğin aşırı yoğun olmasına dikkat çekerek, "Bu, buraya gösterilen yoğun ilginin bir işareti, ama umuyorum ki önümüzdeki haftalarda bu konuda gereken tedbirler alınır. En azından acil durumlar için bir şeridin açık kalması gerekir. Oraya intikal eden vatandaşlarımızın oradaki ziyaretlerini bitirmelerinin ardından evlerine dönmeleri için gereken tedbirler alınabilir" dedi.

Çanakkale Valiliği'nin bu konuda gereken tedbirleri alacağına inandığını belirten Mildon, ziyaretlerin bu sene yoğun geçeceğinin anlaşıldığını, bu konuda kalıcı ve kesin çözümlerin bulunmasının gerektiğini söyledi.

(İÖ-AÖ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title