Haberler

Avrupa Konseyi'nden Ukrayna'ya Uyarı

Güncelleme:

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland, "Yasaların birçok maddesinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğu çok açık." dedi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Ukrayna'da yasal sistem ve temel haklarla ilgili 16 Ocak'ta kabul edilen yasaların, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu söyledi.

"İNSAN HAKLARINA AYKIRI"

Jagland, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yasaların birçok maddesinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğu çok açık. Bu yüzden, bu yasalar uygulamaya konmamalı" ifadesini kullandı.

"İPTAL EDİLSİN YA DA ASKIYA ALINSIN" ÇAĞRISI

Ukrayna Parlamentosu'nun söz konusu yasaların uygulanmasını iptal etmesini ve askıya almasını isteyen Jagland, gerektiği takdirde konuyla ilgili yeni yasa hazırlıkları konusunda Avrupa Konseyi uzmanlarının yardımcı olabileceğini ifade etti.

Bu arada, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM), Ukrayna'daki gelişmeleri bu haftaki genel kurul oturumunda tartışması ve konuyla ilgili hazırlanacak kara tasarısını oylaması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Thorbjorn Jagland Ukrayna Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

vlad larinasinkitap@gmail.com:

ukrayna'da hükümeti yıkmak için tuzu kuru avrupalılar ellerinden geleni yapiyorlar. ukrayna tabi ki size deil rusyaya dönecek yüzünü, çırpınışlarınız boşa.

8
2
yanıtYanıtla
vatandaştuxtux2013@gmail.com:

ukrayna cumhurbaşkanı yanukoviç, rusyadan 15 milyar dolar aldı, üstüne rusyadan alınan doğal gazda büyük bi indirim yaptırttı. yetmedi, muhalefete gösterileri durdurma karşılığında başbakanlığı vereceğini söyledi. ab de sadece diyorki gelin size imf den borç verelim. yanukoviç daha ne yapsın? göstericilerde cumhurbaşkanıda istifa etsin, ab müzakereleri başlasın diyor. rusya, müzakere başlarsa ekonomik olarak elimi ukraynadan çekerim diyor. ihracatın 3 te biri rusyaya yapılıyor. bu ukrayna için felaket olur. ab de üretilen mallar ukrayna pazarına girerse zaten ekonomi hepten çöker. yani tek amaç rusya ile iyi ilişkileri olan hükümeti çökertmek. insanlara siz ukraynalısınız rus deyilsiniz diye milliyetcilik aşılıyorlar hükümeti devirmek için.

4
0
yanıtYanıtla
vlad larinasinkitap@gmail.com:

evet ukrayna için ekonomik çikarlar bunu gerektiriyor ama avrupalilarin dertleri başka

yanıt0
yanıt0
vatandaştuxtux2013@gmail.com:

keşke muhalefet çıkıpta '???????? ?? ?????? ?? ?? ????????? ????-mesele avrupa değil siz hala anlamadınız mı?' desene millet neyin ne olduğunu anlasa, bizde bu yollardan geçtik:)

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title