Haberler

Avrupa Konseyi Medya ve Bilgi Toplumundan Sorumlu Bakanlar Konferansı

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Avrupa Konseyi Medya ve Bilgi Toplumundan Sorumlu ''Dijital Ortamda Demokrasi ve İfade Özgürlüğü'' konulu Bakanlar 1. Konferansı başladı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Avrupa Konseyi Medya ve Bilgi Toplumundan Sorumlu ''Dijital Ortamda Demokrasi ve İfade Özgürlüğü'' konulu Bakanlar 1. Konferansı başladı.

Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın temsil ettiği konferansın açılış konuşmasını yapan Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç, ifade özgürlüğü ve demokrasinin dijital ortamdaki durumunun konuşulmasının önemine işaret etti.

Daçiç, bugün ifade özgürlüğü ve demokrasinin konuşulduğuna işaret ederek, ''Sırbistan açısından ve Avrupa'ya entegrasyon açısından bu konu çok önemli. Doğru yerde medya özgürlüğünü konuşuyoruz. Kamuoyu sınırları dijital dönemde bütün devlet ve etnik sınırlarını silerek, her bireyin bir nevi medya olmasına yol açtı. Bu da zaman zaman kötüye kullanılmakta. Dünyanın tamamı gibi Sırbistan'da zamana uygun davranmaya çalışıyor ve Sırbistan hükümetinin hedefi medyayı tamamen özgür tutmak, bu sistemi Avrupa standtarlarına uygun tutmaktır'' diye konuştu.

Avrupa'nın da dijital medya sisteminde yeni standart sistemi uygulamaya çalıştığna işaret eden Daçiç, Sırbistan'da medyada yasal yeni düzenlemeler yapmaya çalıştıklarını, ancak bunu yaparken medya özgürlüğünü kısıtlamayacaklarını ifade etti.

Daçiç, ''Basın mensupları çoğu zaman baskılara maruz kalıyor. Ancak aynı zamanda bazı medya mensuplarının sansasyon yaptıkları ve farklı kaynaklardan da yüksek gelir elde ettiklerine tanık oluyoruz. Bu konferansın Avrupa ve Sırbistan'da medya sistemlerinin geliştirilmesi konusunda yararlı olacağını ümit ediyorum'' dedi.

-Sosyal medyanın önemi

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland da konuşmasına konferansın yapıldığı salonun da adını taşıyan Bosna Hersekli Nobel Ödüllü yazarı Ivo Andriç'in ''İnsan Köprülerden daha değerli şey inşa edemez'' sözleriyle başladı.

Dijital ortamlardaki medyanın insanlararası bağların yanısıra insan ve hükümetler arasında bağlar kurduklarını ifade eden Jagland, Mısır ve Tunus'u bu bağlamda örnek verdi ve burada sosyal medyanın devrimlerde önemli rol oynadığına işaret etti.

Jagland, ''Dijital ortamdaki bağlar yolsuzluğa karışan yetkililer dahil olmak üzere bütün her şeyi düzeltebilir. Sosyal medya her şeyi etkiler, Avrupa Konseyi de bu etkininin dışında kalamaz. Demokratik toplumun ayakta kalması için medya özgürlüğü en mühim konular arasında yer alır. İki Fransız gazetecinin Mali'de öldürülmesi bu mesleğin risklerinin bir göstergesidir. Gazeteciler de bazı konuları işleyerek kendilerini tehlikeye attığını anladı ve bu bağlamda hızlı hareket etmeliyiz'' diye konuştu.

Gizli dinleme sistemlerinin ulusal güvenlik için yapıldığını ifade eden, ancak bunun demokratik sistemleri kırabileceğini ifade eden Jagland, ''Demokrasi ve güvenlik takipleri ile özel hayat arasında denge kurulması lazım. Başka türlü olamaz'' dedi.

Jagland, ''İletişim teknolojileri çok önemli ama insanlar arası doğrudan iletişim de aynı o kadar önemli'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülen Arınç'ın, ''Gazeteciliğe Yönelen Mevcut Tehditleri Nasıl Adlandırırız?'' konulu ikinci oturumunda konuşma yapacağı konferansa Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile AB'nin üyesi olan 15 ülkenin medya sorumlu bakan veya bakanlık temsilcileri katılıyor.

Kaynak: AA / Politika

Thorbjorn Jagland Belgrad Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title