Haberler

Avrupa Komisyonu: "Türkiye'nin Tam Üyeliği Uzun Süreç, Çok Çalışması Gerekiyor"

Gaziantep Üniversitesi, Avrupa Komisyonu Türkiye Masası Direktörü Christian Danielsson'un Katılımıyla "AB İlişkilerine Bakış" Adlı Konferans Düzenlendi. Danielsson, Türkiye'nin Tam Üyeliğinin Uzun Bir Süreç Olduğunu Belirtirken, "Türkiye ile Görüşülmesi Planlanan 33 Başlıktan Sadece 6 Tanesi Tamamlandı. Diğer Başlıkların Görüşmeye Açılması İçin Çok Yoğun Çalışılması Gerekir" Dedi.

Gaziantep Üniversitesi, Avrupa Komisyonu Türkiye Masası Direktörü Christian Danielsson'un katılımıyla "AB İlişkilerine Bakış" adlı konferans düzenlendi. Danielsson, Türkiye'nin tam üyeliğinin uzun bir süreç olduğunu belirtirken, "Türkiye ile görüşülmesi planlanan 33 başlıktan sadece 6 tanesi tamamlandı. Diğer başlıkların görüşmeye açılması için çok yoğun çalışılması gerekir" dedi.

Gaziantep Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Danielsson, Türkiye'nin AB'ye girme sürecinde hangi aşamalardan geçtiğini ve Türkiye'nin AB sürecinde geldiği durumu değerlendirdi. Türkiye'nin tam üyeliğinin uzun bir süreç olduğunu ve benimsemek zorunda olduğu 80 bin sayfalık mevzuatın bulunduğunu kaydederek, "Türkiye ile görüşülmesi planlanan 33 başlıktan sadece 6 tanesi tamamlandı. Diğer başlıkların görüşmeye açılması için çok yoğun çalışılması gerekir. Bu süreçteki ilerleme Türkiye'nin uyum sürecindeki ilerlemesine bağlıdır" dedi.

-"AB, TÜRKİYE EKONOMİSİNDE ÇITAYI YÜKSELTTİ"-

Danielsson, Türkiye'nin kararlılıkla hareket etmesi halinde başarılı olacağına inandığını söylerken, Türkiye ile AB arasında bazı alanlarda önemli iş birliklerinin sürdüğünü anlattı. Danielsson, "Avrupa Birliği'nin binlerce işi Türkiye pazarında ve Türkiye'nin de binlerce işi Avrupa pazarındadır. AB önemli ölçüde Türkiye ekonomisini güçlendirdi ve çıtayı yükseltti" dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci ise GAZÜ olarak AB'nin üniversite eğitimine bakış açısı ile hareket ettiklerini söyledi. Ekinci, AB ile birleşmede Türkiye'nin değerlerini, kültürünü ve öz benliğini kaybetmemeye dikkat etmesi gerektiğini ifade ederken, "AB içinde kültürünü kaybetmiş bir ülke değil bir mozaik olmalıyız" dedi.

-"İÇ SİYASİ SEBEPLER AB SÜRECİNİ ETKİLEDİ"-

    

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ise AB'ye uyum sürecindeki reform sürecinin iç siyasi sebeplerden dolayı son bir yılda istenilen düzeyde devam etmediğini belirtti. Bu konunun vakit geçirilmeden öncelikli gündemler arasında üst sıralara alınması gerektiğini söyleyen Aslan, "Son dönemde, halkımızın AB'ye olan desteğinde azalma var. Bunda, AB'nin tutumundan kaynaklanan sebepler var. Özellikle son 2 yıldır bazı Avrupa ülkelerinin liderlerinin siyasi söylemleri halkımızda, 'Türkiye'nin üyelik için önüne fazla engeller çıkarılıyor. Bizden diğer aday ülkelerden istenenden daha fazlası isteniyor ve hatta ne yaparsak yapalım bizi birliğe almayacaklar' gibi bir düşünce içerisine koyuyor" diye konuştu.(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title