Haberler

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Nagy:

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Krisztina Nagy, Türkiye'nin K.ırak'a Yönelik Hava Operasyonuyla İlgili Yaptığı Açıklamada, "Bu Konuda Bizim Düşüncelerimiz Hiç Değişmedi. Türkiye'nin Halkını Korumak İstediğini Anlıyoruz. Ancak, Askeri Operasyon Yerine İnsan Haklarına ve Uluslararası Hukuka Uygun Davranmasını İstiyoruz. Türkiye'nin PKK Sorununu Diyalogla Çözmesi Gerektiğini Düşünüyoruz" Dedi.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Krisztina Nagy, Türkiye'nin K.Irak'a yönelik hava operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu konuda bizim düşüncelerimiz hiç değişmedi. Türkiye'nin halkını korumak istediğini anlıyoruz. Ancak, askeri operasyon yerine insan haklarına ve uluslararası hukuka uygun davranmasını istiyoruz. Türkiye'nin PKK sorununu diyalogla çözmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Bu konuyu uzun süredir yakından izlediklerini belirten Nagy, "Gelecekte de böyle yapmaya devam edeceğiz. ama bugün bu konuda daha fazla bir şey söyleyemeyiz. Daha farklı bir yorum yapamam" diye konuştu.

Olay yerini görmediklerinin altını çizen Nagy, "Sadece basın raporlarını gördüğüm için bu konuda daha farklı bir bilgi veremeyeceğim" dedi.

(PNR-ÖK-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title