Haberler

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Rusya'yı Mahkum Etti

– Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Rusya'nın "Geleneksel Olmayan Cinsel İlişkilerin Propagandasını" yasaklayan kanunu insan haklarına aykırı bularak Rusya aleyhine AİHM'de açılan davada Rusya'yı mahkum etti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu hafta bire karşı altı oyla kabul ettiği kararla eşçinsel propagandayı yasaklayan yasanın, damgalanmayı güçlendirdiği, homofobiyi teşvik ettiği, hassas bir azınlığa karşı ayrımcılık yaptığı ve bu süraçte çocuklara zarar verdiği kanısına vardı.

Mahkeme bu gerekçe ile Rusya'nın,  AİHM' ye başvuran üç LGBTİ aktivistine toplam 48.000 dolar ödemesine karar verdi.

Rusya davadaki savunmasında "küçüklere geleneksel olmayan cinsel ilişkilerin propagandası" yasağının çoğunluk görüşünü temsil ettiğini iddia etmesine karşın Mahkeme, yasanın demokratik bir toplumda eşitlik, çoğulculuk ve hoşgörü değerlerine aykırı olduğunu söyleyerek bu argümanı reddetti. Mahkeme ayrıca yasanın 1998'de Rusya tarafından onaylanan, insan hakları ihlali ve ayrımcılığı yasaklayan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin maddelerine aykırı olduğuna hükmetti. - Stockholm

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title