Haberler

Avrupa İle Bütünleşen Meslek Öğretmenleri

Güncelleme:


Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Berlin'de bulunan ARDA Beratung & Bildung kurumu konsorsiyum'unda gerçekleştirilen ''HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)'' Öğretmen Hareketliliği Projesi kapsamında 23 ''Motor Teknolojisi'' alan öğrtemeni ile 8 ''Hasta ve Yaşlı bakım'' öğretmeni Berlin'de mesleki ve teknik uygulamalarda bulunacak


TEKNOLOJİK GELİŞİMİN VE UZUN YAŞAMIN MOTORU ALMANYA

Avrupa Birliği ERASMUSPLUS Hareketlilik Programı çerçevesinde T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Ulusal Ajans tarafında desteklenen ''Hayat Boyu Beceri Eğitimi (HBBE)'' projesi kapsamında 31 meslek öğretmeni motor teknolojileri, hasta ve yaşlı bakımı alanlarında bir ay süre ile Berlin'de ARDA Beratung & Bildung (ARDA Danışmanlık & Eğitim) kurumunun ev sahipliğinde eğitim alarak, teknik uygulama ve incelemelerde bulunacak.


Konu ile ilgi ARDA Danışmanlık & Eğitim kurumundan yapılan açıklamada, ''Bir ay süre ile yapılacak olan eğitim için seçilen alanların günümüzün ve geleceğin önemli meslek dallarından olduğu belirtilerek; ''Avrupa ve geleceğin Türkiye'sinde artarak yaşlanan nufusun bakımı ve motor teknolojileri gibi teknik alanlarda, çok iyi eğitim almış, yabancı dil bilen çırak, usta ve mühendis gibi kalifiye elemanlara Türkiye ve bütün Avrup'da ihtiyaç duyulduğunun'' altı çizildi.

''ARDA tarafından hazırlanan eğitim programı çerçevesinde her iki grubun; Berlin Eğitim Bakanlığı tarafından ' ' Almanya'da ikili eğitim sistemi hakkında'' bilgi verileceği, ''Berlin, Almanya ve Türkiye'yi birleştieren TD–IHK ve TDU gibi kurumlardan meslek eğitim ve ticari ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı'' söylendi.

ALMANCA DİL EĞİTİMİ

Kurum müdürü Dr. Susam Dündar Işık ''Berlin Charlottenburg - Wilmersdorf Belediyebaşkanı Rheindard Naumann tarafından meslek eğitimi, yaşlı ve hasta bakımında belediyelerin sorumluluk ve görev alanları hakkında detaylı bilgi verileceği, motor teknolojisi alan öğrtemenlerin BMW, Marcedes AG gibi büyük firmalarda ve çeşitli meslek okullarında uygulamlarda bulunacakları ve aynı şekilde hasta ve yaşlı bakımı öğretmenlerinin Almanya'da hastalık kasalarının çalışmaları, meslek eğitim okulları, günlük bakım evleri, huzur evleri, evde hasta ve yaşlı bakımı konusunda inceleme ve uygulamalarda bulunacaklarını, almanca dil eğitiminin verileceği'' belirtti. .

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Almanya Berlin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title