Haberler

Avrupa Güreş Şampiyonasında Avluca Finalde

Finlandiya'nın Tampere Kentinde Düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, 175 Güreşçinin Katıldığı Grekoromen Stil Mücadelesi, Bugün 4 Sıklette Yapılan Müsabakalarla Başlarken, Türk Milli Takımı'ndan 84 Kiloda Nazmi Avluca Finale Yükseldi.

Finlandiya'nın Tampere kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, 175 güreşçinin katıldığı grekoromen stil mücadelesi, bugün 4 sıklette yapılan müsabakalarla başlarken, Türk Milli Takımı'ndan 84 kiloda Nazmi Avluca finale yükseldi.

Bugün mindere çıkan milli takım sporcularından 120 kiloda Atilla Güzel yarı final müsabakasını kaybetmesine rağmen, repesajda bronz madalya mücadelesine devam etme şansını elde ederken, 55 kiloda Hüseyin Aygün ve 66 kiloda Şeref Eroğlu elendi.

84 kiloda Nazmi Avluca, sabah seansında son derece başarılı müsabakalar çıkardı. 30 sporcunun mücadele ettiği bu sıklette arka arkaya 4 müsabakasını rahat şekilde kazanan Nazmi Avluca, bu müsabakalarda 28 sayı alırken sadece 1 sayı verdi. İlk turda Bulgar Ivan Yabandziev ile karşılaşan Avluca, 2-0, ikinci turda Litvanyalı Vladislav Lukaseviç'i 2-0, çeyrek finalde Belarus Andrei Baranovski'yi 2-0 ve yarı finalde de Ermeni asıllı İsveçli Ara Abrahamian'ı 2-0 yenmeyi başardı. Nazmi Avluca, akşam seansında Gürcü Badri Hasala ile altın madalya için mindere çıkacak.

120 kiloda Atilla Güzel, ilk turda Azeri Anton Botev karşısında ilk periyotu 1-1'lik skora karşın son teknik puanı rakibi aldığı için kaybetti. İkinci periyotu 2-0 alan Güzel, son periyotu da 1-1'lik skorla ve son teknik puanı alma avantajıyla kazandı ve minderden 2-1 galip ayrıldı. İkinci turda Yunan Papadopoulos Panagiotis'i 2-0 yenen Atilla Güzel, çeyrek finalde Rus Khasan Baroev'e 2-0 yenilmekten kurtulamadı. Bu müsabakanın ilk periyotunda Atilla Güzel'in çırpmasına puan verilmedi. İkinci periyotta da 2 puanlık son teknik puanı Atilla Güzel aldığı halde, ihtar cezası bulunduğu için bu periyotta da üstün sayılan Rus sporcu minderden 2-0 galip ayrıldı. Rus sporcu daha sonra yaptığı müsabakayı da kazanarak finale yükselince, Atilla Güzel bronz madalya mücadelesine devam etme şansını yakaladı. Güzel, akşam seansında repesajda mücadele edecek.

55 kiloda Hüseyin Aygün ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra, ikinci turda Finli Jani Haapamaki karşısında hiçbir varlık gösteremedi ve 2-0 yenildi. Hüseyin Aygün, Finli sporcunun daha sonra Azeri güreşçiye yenilmesiyle şampiyonadan elendi.

66 kiloda Avrupa ve dünya şampiyonu Şeref Eroğlu da şampiyonaya iyi başlamasına rağmen, şanssız şekilde elenmekten kurtulamadı.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title