Haberler

Kayaalp: Dünya Şampiyonası'nda da Madalya Almak İstiyorum

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen müsabakalarında 130 kiloda altın madalya alan Rıza Kayaalp, dünya şampiyonasında da altın madalya almak istediğini söyledi.

Ödül töreninin ardından şampiyon Rıza Kayaalp, gümüş madalya alan Cenk İldem ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kayaalp, tekrar Avrupa şampiyonu olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, yeni hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu ifade etti.

Kayaalp, büyüklerinin rekorlarını kırmak için mücadele ettiklerini söyleyerek, "Biz de Hamza başkanın rekorlarını kırmak için mücadele ediyoruz. O da bizim için büyük bir ilham kaynağı oluyor" dedi.

Geçen seneki gibi İstiklal Marşı'nı okuttuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Kayaalp, şunları söyledi:

"Ülkeme bir madalya daha kazandırdım. Geçen sene olduğu gibi yine bayrağımızı göndere çektirdim. Bundan dolayı çok mutluyum, tüm halkımıza armağan olsun. Bundan sonra aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Önemli olan önümüzdeki şampiyonluklara bakıp oralarda madalya almak. Avrupa Şampiyonası'nda oynadığım 5 finalin de başarısı bundan geliyor. Her zaman önümüze bakan sporcularız. Avrupa Şampiyonası'na daha iyi motive olmuştum. Dünya Şampiyonası'nda daha iyi çalışıp orada da madalya almak istiyorum."

Başbakan Erdoğan'dan tebrik

Kayaalp, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de arayarak tebrik ettiğini aktardı.

Şampiyonada gümüş madalya alan Cenk İldem de altın madalya alamadığı için üzgün olduğunu belirterek, "Devamlı en yüksekte olmamız lazım. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da Kayaalp'i tebrik ederek, şunları söyledi:

"Rıza 'bu sıklette ben buranın lideriyim' diyor ama her şampiyona bittiğinde unutmak ve yenisine dönmek lazım. Ben 8 değil, 18 Avrupa şampiyonu olacağına inanıyorum. Bu irade, bu inanç, bu gönül de var. Ben adama yen dedim adam mahvetti" şeklinde konuştu. - Danimarka

Kaynak: AA / Spor

Rıza Kayaalp Cenk İldem Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title