Haberler

Avrupa Günü" ile "Faşizme Karşı Zafer Günü" Kutlamaları - Saraybosna /

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Saraybosna'da Sönmeyen Ateş Anıtı'nda düzenlenen tören- Belgrad'daki tarihi Kale Meydanı'nda düzenlenen tören "Avrupa Günü" ile "Faşizme Karşı Zafer Günü" kutlamaları- Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan'da etkinlikler düzenlendiSARAYBOSNA - "Avrupa Günü" ile "Faşizme Karşı Zafer Günü" olarak kutlanan 9 Mayıs dolayısıyla, Batı Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Saraybosna'da Sönmeyen Ateş Anıtı'nda düzenlenen tören- Belgrad'daki tarihi Kale Meydanı'nda düzenlenen tören "Avrupa Günü" ile "Faşizme Karşı Zafer Günü" kutlamaları- Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan'da etkinlikler düzenlendiSARAYBOSNA - "Avrupa Günü" ile "Faşizme Karşı Zafer Günü" olarak kutlanan 9 Mayıs dolayısıyla, Batı Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Saraybosna'da Sönmeyen Ateş Anıtı'nda düzenlenen törene Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı İvo Komşiç, Saraybosna Kantonu Hükümeti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.Anıtına çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Komşiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, faşizmin bugün hala var olan bir ideoloji olduğuna dikkat çekerek, bu ideolojinin değişik şekillerde saklandığını belirtti.Bosna Hersek'in Yablanitsa, Tuzla, Banya Luka, Bihaç ve diğer kentlerinde de etkinlikler düzenlendi.Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, Faşizme Karşı Zafer Günü ve Zagreb'in kurtuluşunun 70'inci yıl dönümü dolayısıyla, halk kent merkezindeki Halt Tiyatrosu önünde yer alan Mareşal Tito Meydanı'nda toplandı. Zagrebliler, daha önce Tiyatro Meydanı ismini taşıyan ve komünizm döneminde Mareşal Tito Meydanı olarak değiştirilen meydanın adının yine Tiyatro Meydanı olmasını talep etti. Eski Yugoslavya Devlet Başkanı Tito aleyhine slogan atan gruplar, "Suçlular ve insan hakları ihlali yapanların isimleri meydanlara ad olarak verilemez", "Tito dünyanın en büyük suçlularındandır" yazılı pankartlar açtı. Sırbistan'da da Avrupa Günü ve Faşizme Karşı Zafer Günü dolayısıyla başkent Belgrad'daki tarihi Kale Meydanı'nda tören düzenlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Hırvatistan Avrupa Günü Saraybosna Belgrad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title