Haberler

Avrupa Görme Engelliler Futbol Şampiyonası'nda Türk Takımı Final İçin Mücadele Ediyor

Bu Yıl Atina'da 6.'sı Düzenlenen Avrupa Görme Engelliler Futbol Şampiyonası'nda İlk Kez Türkiye Görme Engelliler Milli Takımı da Mücadele Ediyor.

Bu yıl Atina'da 6.'sı düzenlenen Avrupa Görme Engelliler Futbol Şampiyonası'nda ilk kez Türkiye Görme Engelliler Milli Takımı da mücadele ediyor.

Avrupa Görme Engelliler Futbol Şampiyonası'nda ilk maçını, Almanya'yla yapan ve rakibini 3-1 deviren Türk milli takımı, Fransa ile gerçekleştirdiği ikinci maçını ise 3-2 kaybetti. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada Türkiye'nin gollerini ilk yarıda Serdar Aydın, ikinci yarıda ise Ali Çavdar kaydetti. Milli Takım Perşembe günü ev sahibi Yunanistan ile finale çıkmak için mücadele edecek.

Milli takım oyuncusu Mehmet Saygılı, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Güzel bir maç oldu. Tabii ki sporda yenmekte var kaybetmek de. Bugün çok şansız bir şekilde kaybettik. Artık önümüzdeki maça bakıyoruz. Bizim için en önemli karşılaşma o. O maçı alıp gruptan çıkacağız inşallah" dedi.

Milli takım ile birlikte Yunanistan'a gelen Türkiye Futbol Federasyon Engelliler Koordinasyon Kurul Başkanı Ömer Gürsoy ise, İHA'ya yaptığı özel açıklamada, "6.'sı düzenlenen Avrupa Görme Engelliler Futbol Şampiyonası için şu an Atina'da bulunuyoruz. Biz futbol federasyonu olarak, yaklaşık 1.5 yıl önce aldığımız karar çerçevesinde, engelliler futbolunu destekleme kararı almıştık. Bu nedenle buradayız. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da bu konuda en büyük desteği sağlamaya devam

ediyor. Aslında çok güzel bir şampiyona düzenlenmiş. Bu şampiyonaya görme engelliler futbol takımımız ilk defa katılım sağladı. Takımımızın Almanya'yı 3-1'lik skorla yenmesi ve bugünkü Fransa karşılaşmasında 3-1'lik skoru 3-2'ye çıkartması, grupta şansı olması çok önemli. Yunanistan maçından sonra her şey daha da netlik kazanacak. Hiç görmeyenlerin futbol kategorisinin çok heyecanlı olduğunu düşünüyorum ve onların sözleriyle konuşmamı tamamlamak isterim. 'En güzel gol bakmadan, görmeden atılan goldür' diye

konuştu.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu ise, yaptığı değerlendirmede, "Türkiye görme engelliler spor federasyonu olarak ilk defa böyle bir şampiyonaya katılıyoruz. Dünya ve Avrupa ülkeleri 50-60 yıldır bu spor dalı ile uğraşmakta ancak biz son 4 yıl içerisinde uğraşıyoruz. İlk gün Almanya'yı 3-1'lik skorla yendik. Fransa'ya karşı 3-2 yenilmemiz ise; gücümüze, moralimize ve ilerideki oynayacağımız oyunlara engel değil. Gruptan çıkma umudumuz çok yüksek hem biz hem de oyuncularımız

bu turnuvaya ilk defa katıldığımız için heyecan duymaktayız. En iyi neticeyi almak için mücadele ediyoruz. Türkiye'ye en iyi sonuçla döneceğimizi umut ediyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ilk defa katıldığı Avrupa Görme Engelliler Futbol Şampiyonası'nda Almanya, Fransa, Yunanistan, Türkiye, İspanya, İngiltere ve İtalya mücadele ediyor.

(ES-ERS-ERS-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title