Haberler

Avrupa Goalball Şampiyonası Alanya'da Başladı

Uluslararası Görme Engelliler Sporları Federasyonu (Ibsa) Tarafından Türkiye'de İlk Kez Düzenlenen Goalball Avrupa Şampiyonası Alanya'da Başladı.

Uluslararası Görme Engelliler Sporları Federasyonu (IBSA) tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen Goalball Avrupa Şampiyonası Alanya'da başladı.

Şampiyonada, 19 Avrupa ülkesinden 29 takım ve yaklaşık 300 sporcu mücadele ediyor. Erkekler A Grubu'nda bulunan 8 ülke eleme maçlarını Alanya Atatürk Spor Salonu'nda, Türkiye'nin de bulunduğu B Grubu'ndaki 9 takım, Alanya Belediyesi 75. Yıl Spor Salonu'nda yapıyor. 35 Türk hakeminin de görev yaptığı şampiyona; erkeklerde 2, bayanlarda da tek grup halinde gerçekleştiriliyor. Şampiyonada Türkiye, C Grubu'nda Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, İsrail, Rusya, Hollanda, Ukrayna ve Sırbistan ile mücadele

edecek. A Grubu'nda ise Belçika, Danimarka, Almanya, Macaristan, Litvanya, Slovenya, İspanya ve İsveç yarışacak.

Türkiye, bayanlarda ise Danimarka, Finlandiya, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Rusya, Hollanda, İspanya, İsveç ve Ukrayna ile mücadele edecek. Bayanlar eleme müsabakaları ise Manavgat'ta oynanıyor. Şampiyonanın final maçları, 28 Nisan'da Alanya'da yapılacak. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, Goalball Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de ilk kez düzenlendiğini ve Türkiye Milli Takımları'nın da ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda mücadele ettiğini söyledi. Dedeoğlu, "Alanya'da

yapılan şampiyona ile turizm ve sporu birleştirmeyi hedefledik. Organizasyonun burada yapılmasında Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak'ın çok istekli olmaları büyük rol oynadı. Milli takımlarımızdan ve özellikle erkek milli takımımızdan bu şampiyonada derece bekliyoruz" dedi.

Öte yandan, Türkiye Goalball Erkek Milli Takımı, 75. Yıl Spor Salonu'nda oynadığı ilk maçta Yunanistan'ı 5-3 mağlup etti.

GOALBALL NEDİR?

Goalball, 1946 yılında Avusturyalı Hanz Lorenzen ve Alman Sett Renidle tarafından, savaşta görme yetilerini kaybeden savaş gazilerinin rehabilitasyonuna yardımcı olmak amacıyla icat edilmiş bir oyun. Oyun, üçer kişilik iki takım ile oynanır. Her takımda en fazla üç yedek oyuncu vardır. Oyun, bir orta çizgisiyle ikiye bölünmüş dikdörtgen biçiminde bir cimnastik salonu sahasında oynanır. Goller sahanın her iki ucuna atılır. Oyun, zilli bir topla oynanır (Bell-ball). Oyunun amacı, karşı tarafın savunmasına

karşı, her takımın topu yuvarlayarak rakibin kale çizgisinden geçirmesidir.

(RY-CE-EYB-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title