Haberler

Avrupa Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası Başladı

Tekerlekli Sandalye Basketbol 22 Yaş Altı Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası Adana'da Törenle Başladı. Şampiyonanın İlk Maçında Türkiye, İtalya'yı Uzatmalarda 56-55 Yendi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol 22 Yaş Altı Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası Adana'da törenle başladı. Şampiyonanın ilk maçında Türkiye, İtalya'yı uzatmalarda 56-55 yendi.

Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda, Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda organize edilen şampiyonanın resmi açılış töreni, turnuvada yer alan 10 ülke sporcularının katılımıyla gerçekleştirildi. Törenin ardından şampiyonanın ilk maçında Türkiye ile İtalya karşı karşıya geldi. Şampiyona, Adana Valisi İlhan Atış ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak'ın topu birlikte havaya atmasıyla başladı. Karşılaşmanın ilk yarısını Türkiye 21-19 önde tamamladı. Normal süresi 43-43 beraber tamamlanan maçta uzatmaların ilk yarısı da 47-47 berabere bitti. İkinci uzatmada üstün performans sergileyen Milli Takım maçı 56-55 kazandı. Milli Takım, şampiyonadaki ikinci maçında 5 Temmuz Cumartesi günü saat 17.45'de Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda İngiltere ile karşılaşacak.

10 Temmuz'a kadar sürecek olan şampiyonada; Türkiye, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya ve İsveç takımları mücadele edecek.

A Grubu'nda İspanya, Hollanda, Polonya, İsveç ve Fransa, B Grubu'nda ise Türkiye, İngiltere, Almanya, Belçika ve İtalya yer alıyor.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, yaptığı konuşmada, şampiyonayı uzun uğraşlar sonrası Adana'nın düzenlemesine karar verildiğini ifade ederek; bu kararın alınmasında Adana'daki valilik, belediye ve diğer sponsorların önemli rol oynadığını kaydetti.

Şerefhan, her geçen gün tekerlekli sandalye basketbol sporuna ilginin arttığını belirterek, şunları söyledi:

''İlk maçımızı İtalya ile yapacağız. Rakibimizi yenecek kapasitedeyiz. İtalya maçını kazanıp, yolumuza devam etmek istiyoruz. Önümüzde İngiltere, Almanya gibi bu sporu yapan 50 yıllık takımlar var. Bu takımların seviyelerine ulaştık. Gelecek 2-3 yılda onları geçmeyi hedefliyoruz. Bu şampiyonada öncelikli hedefimiz ilk dörde girerek, 2009 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak Tekerlekli Sandalye Gençler Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmak.'' Açılış törenine; Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Avrupa Bedensel Engelliler Federasyon Başkanı Jan Berteling katıldı.

(YK-MFS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title