Haberler

Avrupa Futbol Şampiyonası Gönüllüleri Gaziantep'e Döndü

Güncelleme:

Avrupa Futbol Şampiyonasında Gaziantep'in Kardeş Kenti olan Kharkiv'de görev alan gönüllü öğrenciler Gaziantep'e döndüler.

03-22 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonasında Gaziantep'in Kardeş Kenti olan Kharkiv'de görev alan gönüllü öğrenciler Gaziantep'e döndüler.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kharkiv Belediyesi'nin ortak işbirliği ile gerçekleştirdiği 'Futbolda Gönüllülük Projesi', Gaziantep, Hasan Kalyoncu ve Zirve Üniversitesi'nin öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Ukrayna ve Polonya'nın ortaklaşa düzenlediği şampiyonada 20 gün boyunca etkinlik düzenleyen Kharkiv Belediyesi'ne yurt dışından toplam 70 öğrenci katkıda bulundu.

Kharkiv, başta Gaziantep olmak üzere Kardeş ve dost şehirlerinin öğrencilerini ağırlayarak, tüm şehirlerin birbirleri ile kaynaşmasını sağladı. Ayrıca şampiyonada çeşitli görevler alan gönüllü öğrenciler Futbol Şampiyonasına ayrı bir renk kattı.

Medya-Basın-İletişim biriminde görev alan Gaziantepli öğrenciler orada bulunan Türkiye'den ve yabancı kanalların ekiplerine çalışmalarında destek verdiler. Basın mensupları ile uyumlu bir çalışma yürüten Gaziantepli öğrenciler röportajlarda, kamera kayıtlarında, fotoğraf çekimlerinde, yayın hazırlık çalışmalarında görev aldılar.

Gönüllü öğrencilere katılım sertifikalarını veren Kharkiv Belediye Başkan Yardımcısı Igor Terekhov, Kharkiv'de bulunan ve bu önemli organizasyona katkı sağlayan tüm şehirlerin Belediye Başkanlarına ve başarılı çalışmalarından dolayı gönüllülere teşekkür etti.

'Böylesine önemli bir organizasyondan üstün başarı ile ayrılan gönüllü öğrencileri bundan sonra yapılacak olan başka etkinliklere de davet eden' Terekhov, "Öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Ayrıca Kharkiv'i tanımış olmanızdan dolayı da son derece memnunuz" dedi.

Gaziantepli öğrenciler, kendilerine böylesine önemli bir organizasyonda gönüllü olarak çalışma imkanı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey başta olmak üzere üniversite rektörlerine teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zirve Üniversitesi Hasan Kalyoncu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title