Haberler

Avrupa dijital reklam yatırımları 55 milyar euro'yu aştı

AdExBenchmark Raporu'na göre; Avrupa Dijital Reklam Yatırımları Video, Mobil ve Sosyal medya yatırımlarının büyük artışının etkisiyle geçen yıla göre yüzde 13.9 büyüyerek 55.1 milyar euro'ya ulaştı.

AdExBenchmark Raporu'na göre; Avrupa Dijital Reklam Yatırımları Video, Mobil ve Sosyal medya yatırımlarının büyük artışının etkisiyle geçen yıla göre yüzde 13.9 büyüyerek 55.1 milyar euro'ya ulaştı.
Raporda 2018 yılının büyümesinin 2011'den bu yana görülen en hızlı büyüme olduğu belirtildi ve Avrupa dijital reklam pazarı 2012 yılına göre yaklaşık iki kat büyüdüğü belirtildi.
AdExBenchmark Raporu, 2018 yılında rapor kapsamındaki 28 ülke arasından 21 ülkenin iki haneli büyüdüğünü gösterdi.
Raporda yer alan 28 pazarın hepsinde iki haneli büyüme gösteren video ve mobil reklam yatırımları 2018 rakamlarını da önemli ölçüde etkilediği belirtilirken, şu veriler paylaşıldı:
Out-stream video reklam yatırımlarının yüzde 44.7, in-stream video reklam yatırımları ise yüzde 19.7 büyüdü. Video reklamları toplamda yüzde 30.9 artışla 7.6 milyar euro'ya ulaşırken display reklam yatırımlarının yüzde 33'ünü oluşturdu.
Arama motoru reklamları yüzde 12.5 büyümeyle 25 milyar euro'ya ulaşarak en büyük dijital reklam kategorisi olma özelliğini sürdürdü.Sosyal medya yüzde 33.7 artışla display reklam yatırımlarının yüzde 49'unu oluşturdu. Toplam Mobil reklam yatırımları yüzde 31.4 artışla 22.8 milyar euro'ya ulaştı ve Avrupa dijital reklam yatırımlarının yüzde 41'ini oluşturdu.
IAB Avrupa CEO'su Townsend Feehand, Avrupa'da mobil ve video'nun domine ettiği, sağlıklı ve çift haneli rakamlarla büyümeye devam eden bir manzara görmenin son derece umut verici olduğunu söyledi ve "Dijital reklam endüstrisi, Avrupa Gayrisafi Yurtiçi Hasılası'na 55 milyar euro katkıda bulunuyor ve hem gelişmiş hem de gelişmekte olan pazarlara değer katıyor. Dijital reklam yatırımları Avrupa'daki tüm medya reklam yatırımlarının yüzde 45'ini oluşturuyor. Pazar bir yandan gelişmeyi sürdürürken yeni veri koruma kurallarıkullanıcıları da bilinçlendiriyor. Kişisel gizliliğin ön planda olduğu, tüketicileri koruyan reklamlar sunmak Avrupa'nın Dijital Ekonomisini desteklemek açısından büyük önem taşıyor" dedi.

2018 yılında, en yüksek büyümeyi gösteren 5 ülke Doğu ve Orta Avrupa bölgesinden oldu:



  1. Ukrayna – yüzde 26.9

  2. Rusya – yüzde 24.9

  3. Belarus – yüzde 23.6

  4. Çek Cumhuriyeti – yüzde 20.9

  5. Sırbistan – yüzde 20.1


Dijital reklam yatırımları bakımından en büyük 10 ülke:



  1. İngiltere – 18.4 milyar euro

  2. Almanya – 7.2 milyar euro

  3. Fransa – 5.2 milyar euro

  4. Rusya– 4.1 milyar euro

  5. İtalya – 2.9 milyar euro

  6. Hollanda – 2.2 milyar euro

  7. İspanya – 2.2 milyar euro

  8. İsveç – 2.1 milyar euro

  9. İsviçre – 2.0 milyar euro

  10. Norveç –1.1 milyar euro


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Sosyal Medya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title