Haberler

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Avrupa'daki Sığınmacı Krizi BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filipo Grandi'nin basın toplantısında konuşması Basın toplantısından detaylar Avrupa'daki Sığınmacı Krizi -Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi: "Mültecileri Türkiye'ye geri göndermeyi düşünürken, Türkiye'nin dünyada en çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu kimse unutmamalı. Türkiye'ye mültecileri geri göndermek yerine, Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız" Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, "Mültecileri Türkiye'ye geri göndermeyi düşünürken, Türkiye'nin dünyada en çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu kimse unutmamalı. Türkiye'ye mültecileri geri göndermek yerine, Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filipo Grandi'nin basın toplantısında konuşması

Basın toplantısından detaylar Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

- Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi:

"Mültecileri Türkiye'ye geri göndermeyi düşünürken, Türkiye'nin dünyada en çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu kimse unutmamalı. Türkiye'ye mültecileri geri göndermek yerine, Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız"

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, "Mültecileri Türkiye'ye geri göndermeyi düşünürken, Türkiye'nin dünyada en çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu kimse unutmamalı. Türkiye'ye mültecileri geri göndermek yerine, Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız" dedi.

Resmi ziyarette bulunduğu Atina'da basın toplantısı düzenleyen Grandi, Avrupa'da yaşanan sığınmacı krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Grandi, Avrupa ülkelerinin 160 bin sığınmacıyı ülkelerine kabul etmeyi taahhüt ettiklerini, ancak şu ana kadar sadece birkaç yüz sığınmacının bu yolla kabul edildiğini anımsatarak, taahhütte bulunan ülkeleri üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırdı.

Türkiye'nin hali hazırda en büyük yükü yüklendiğine değinen Grandi, şöyle devam etti:

"Mültecileri Türkiye'ye geri göndermeyi düşünürken, Türkiye'nin dünyada en çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu kimse unutmamalı. Beş milyon insandan bahsediyoruz. Bu yük sadece Suriye'nin komşuları üzerine yıkılamaz. Bütün ülkeler üzerine düşen payı yerine getirmeli. Türkiye'ye mültecileri geri göndermek yerine, Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız. Ama bu yasa dışı yollarla değil, yeniden yerleştirme yoluyla yapılmalı"

Grandi, Londra'da birkaç gün önce Avrupalı liderlerle toplantıda bir araya geldiğini anlatarak, "Konferans güzel geçti. Suriye'ye komşu olan ve mültecileri ağırlayan ülkeler için 11 milyar dolarlık yardım sözü verildi. Sadece insani yardım değil, eğitim ve iş olanakları için de kullanılacak bir miktar. Ancak, bu hızlandırılmalı" şeklinde konuştu.

Özellikle Balkanlarda sığınmacılara sınırlarını kapatan veya kısıtlamalar getiren ülkelere değinen Grandi, "Bu durum Yunanistan'da büyük bir sıkıntı doğurabilir. Sınırlardaki sınırlamalar bir an önce kalkmalı ve şu an hali hazırda Avrupa'da olan sığınmacılar için yeniden yerleştirme hızlandırılmalı" ifadelerini kullandı.

Grandi ayrıca, Makedonya sınırından geçmelerine izin verilmeyerek Yunanistan'da mahsur kalan Afgan sığınmacılara yönelik yaptırımların da kaldırılması gerektiği çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title