Haberler

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Victoria Nuland, Makedonya-Yunanistan sınırını ve Makedonya'nın Gevgeli kasabasındaki sığınmacı kampını ziyaret etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Victoria Nuland, Makedonya- Yunanistan sınırını ve Makedonya'nın Gevgeli kasabasındaki sığınmacı kampını ziyaret etti.

Nuland ile birlikte bölgeyi ziyaret eden Makedonya Kamu Güvenliği Müdürü Gorance Savovski, devam eden sığınmacı krizine ilişkin bilgi verdi.

Makedonya- Yunanistan sınırında incelemelerde bulunduktan sonra, sınıra yakın Gevgeli kasabasındaki sığınmacı kampını ziyaret eden Nuland, buradaki emniyet mensupları ve uluslararası kurumların temsilcilerinden bilgi aldı.

Makedonya İçişleri Bakanlığından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, Nuland'ın bu ziyareti sığınmacı krizi konusunda Makedon yetkililerin karşılaştığı zorluklar ve sığınmacıların yaşam koşulları hakkında bilgi almak amacıyla yaptığı belirtildi.

Temaslar kapsamında sığınmacı krizinde gelinen noktanın, çözüm arayışlarının ve bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesi için atılması gereken adımların ele alındığı ifade edildi.

Nuland ve beraberindeki heyetin sınırın Yunanistan tarafındaki İdomeni kasabasında bulunan sığınmacı kampını da ziyaret etmesi bekleniyor.

Dört gündür Makedonya'ya girmek ve yollarına devam etmek için İdomeni'de bekletilen sığınmacı sayısının 15 bine yaklaştığı tahmin ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Victoria Nuland Yunanistan Makedonya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title