Haberler

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

BERLİN (AA) – Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa ülkelerinin sığınmacı krizinde ortak çözümler geliştirmesini istedi.

BERLİN (AA) – Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa ülkelerinin sığınmacı krizinde ortak çözümler geliştirmesini istedi.

Steinmeier, İsveçli mevkidaşı Margot Wallström ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Avrupa'da ekonomi ve mali krizin henüz tam olarak aşılmadığı, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının tartışıldığı ve tüm ülkelerde sığınmacı krizinin gündemde olduğuna işaret ederek, Avrupa'nın zor bir dönemden geçtiğini belirtti.

Sığınmacı krizinde Avrupa'da ortak çözümlere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Steinmeier, "Herkes kendi başına çalışırsa iyi çözümler çıkmaz" dedi.

Steinmeier, sığınmacı krizinin üstesinden gelmek için bugünden yarına gerçekleştirilebilecek tek bir çözümün de bulunmadığını belirtti.

İsveçli mevkidaşı Wallström ile Ukrayna'daki durumu da ele aldıklarını ifade eden Steinmeier, Ukrayna'daki hükümet krizinin mümkün olduğu kadar en hızlı bir şekilde aşılmasını istedi.

Steinmeier, Ukrayna'ya reform yolundan ayrılmaması ve Minsk Anlaşması'nda yer alan maddeleri yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Walström de AB ülkelerinin sığınmacı krizinde dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayarak, "Önümüzde zor bir süreç var, zor tartışmalar var. Ama inanıyorum ki ortak değerlerimiz, insani değerlerimiz temelinde pratik çözümler bulma çabasında aynı zemini paylaşıyoruz" dedi.

Görüşmede Suriye'deki gelişmeleri de ayrıntılı bir şekilde ele aldıklarını belirten Wallström, Suriyeli mültecilere insani yardım konusunda, uluslararası çabaların güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Margot Wallström Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title