Haberler

Avrupa'daki gurbetçiler Türkiye'ye gelmek için gün sayıyor

Güncelleme:

Avrupa'daki gurbetçiler Türkiye'ye gelmek için gün sayıyor

ADİL ELMAS, Avusturya (DHA)- Türkiye'nin yurtdışından gelen vatandaşlara yönelik 14 günlük karantina sürecini kaldırmasının ardından Avrupa'da yaşayan Türkleri yurda dönüş heyecanı sardı. Avrupa'daki birçok ülkede olduğu gibi Avusturya'daki Türkler de Türkiye'ye gelmek için gün sayıyor.

Türkiye'nin yurtdışından gelen vatandaşlara yönelik 14 günlük karantina sürecini kaldırması kararı yurtdışındaki gurbetçilerin yüzünü güldürdü. Yaz tatilinin ülkelerinde geçirmek isteyen Avrupalı gurbetçiler, Türkiye'nin zorunlu karantina sürecini kaldırmasını dört gözle bekliyordu. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın yaptığı 'Karantina sürecinin kalktığına ilişkin yaptığı açıklamalanın ardından gurbetçiler hazırlıklara başladı.

"KARANTİNA KARARININ KALDIRILMASINA SEVİNDİK"

Demiören Haber Ajansı'na konuşan (DHA) Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan Türkler, Türkiye'ye dönmenin heyecanını yaşadığını ifade etti. 1972'yılında geldiği Avusturya'da şuan emekli olarak yaşamını sürdüren İhsan Pala 18 Haziran için Türkiye biletini aldığını belirtti. Karantinanın kaldırılmasından dolayı Türkiye'deki yetkililere teşekkür eden Pala, 'Karantinanın kaldırılmasından dolayı çok sevindim. Benim için o da önemli, Türkiye'de ölmek de olabilir' şeklinde konuştu.

'GİTMEYİ, DÖRT GÖZLE BEKLİYORDUK '

Türkiye'den gelen müjdeli haberi dört gözle beklediklerini belirten Hasan Güleç de Avusturya'nın da geri dönüşler için aynı şekilde karantina uygulamasını kaldırmasını istedi. Güleç, 'Duyduğumuz bu yeni habere göre, Türkiye şuan karantinayı kaldırmış, çok güzel bir haber. Türkiye'ye zaten gitmeye hazırlanıyorduk. Türkiye'ye gideceğiz ama Avusturya şuan geri dönüşlerde karantina uygulaması var nasıl yapacağız bilemiyoruz. Onu bekliyoruz, açıldığı anda direk arabamızla Sıla yolundna Türkiye'ye gideceğiz" dedi.

'KARANTİNA KALKTIĞI İÇİN ÇOK MUTLUYUZ'

40 yıldır Viyana'da yaşamını sürdüren Selahattin Gürdal da her yıl Türkiye'ye gittiğini belirtterek, 'Karantina kalktığı için çok mutluyuz. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. Onun gibi bir başkan dünyada yok. Allah izin verirse Ağustos ayında yeniden gitmeyi planlıyorum. İzine Samsun'a gideceğim' ifadelerini kullandı. Emrullah Aygün da Kurban Bayramı'nı Türkiye'de geçirmek istediğini söyledi. Aygün, 'Hamdolsun Allah'ımıza, istediğimizi verdi. Önce Sıla-i Rahim yollarımızı açtı çok teşekkür ederim. Türkiye'mizdeki 14 günlük karantina da kaldırıldı' ifadelerini kullandı.

'KURBAN BAYRAMI'NDA ORDA OLACAĞIZ İNŞALLAH'

Karantinanın kaldırılmasından dolayı Türkiye'ye teşekkürlerini ileten İsmail Öztürk ise, 'Gurbetçiler için çok güzel oldu. İnşallah biz de izine gideceğiz. Sağ salim gidip Türkiye'mizi göreceğiz. Türkiye'mize çok teşekkürler. Müjdeli haberi dün akşam aldık. Ramazan Bayramı'nı burada geçirdik. Kurban Bayramı'nda orda olacağız inşallah' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avusturya Karantina Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title