Haberler

Avrupa'daki Gazete ve Dergilerde Kuzey Kıbrıs'la İlgili Tanıtıcı Bilgilere Yer Verildi

Bazı Avrupa Ülkelerindeki Dergi ve Gazetelerde Kuzey Kıbrıs'la İlgili Tanıtıcı Bilgilere Yer Verildi.

Bazı Avrupa ülkelerindeki dergi ve gazetelerde Kuzey Kıbrıs'la ilgili tanıtıcı bilgilere yer verildi.

Ekonomi ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Hasan Kılıç, ülke tanıtımı amacıyla birçok kanaldan yürüttükleri çalışmalar kapsamında yabancı gazetecilerle kurdukları bağlantılar sonucunda, Almanya'daki yüksek tirajlı dergilerde Kuzey Kıbrıs'ı tanıtıcı yayınların yapıldığını belirtti.

Kılıç, Almanya'nın seyahat dergileri arasında ön sırada bulunan "Travel One" isimli, otellerin lobilerinde de bulundurularak geniş bir okuyucu kitlesine seslenen seyahat dergisinin Mart sayısında, Kuzey Kıbrıs'ı tanıtıcı bir makaleye yer verildiğini söyledi.

Bakanlık Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Ekonomi ve Turizm Bakanlığı'nın yürüttüğü tanıtım faaliyetleri çerçevesinde, Hollanda'da yayınlanan gazete ve dergilerde de Kuzey Kıbrıs'ın doğal ve tarihi güzellikleri ile turistlere sunduğu avantajlar tanıtıldı.

Ekonomi ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Hasan Kılıç, Hollanda'nın Telegraaf adlı gazetesinde Mart başında yayınlanan Kuzey Kıbrıs'ı tanıtan makalenin yanı sıra, ay sonunda Kuzey Kıbrıs'ı konu alan yeni bir makalenin daha yayınlanacağı bilgisini vererek, yine Hollanda'da yayınlanan Smaak isimli dergide "Kuzey Kıbrıs'ın damak tadı" konulu, yemek kültürünü tanıtan bir makale çıktığını, "Miljonair" isimli lüks hayatların tanıtıldığı bir diğer dergide de Kuzey Kıbrıs'ın lüks yüzünün konu edildiğini belirtti.

Türkiye'yi ziyaret eden Hollandalı turist sayısını takip ettiklerini ve bu sayının gün geçtikçe arttığını gözlemlediklerini belirten Hasan Kılıç, Kuzey Kıbrıs'ın Hollanda'daki gazete ve dergilere konu olmasının, Hollanda pazarında Kuzey Kıbrıs'ın tatil için cazip bir seçenek olarak tanıtılmasında etkili olacağını ifade etti.

(MG-NO-NO-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title