Haberler

Avrupa'da Uyuşturucu Fiyatları Düşüşte

Avrupa Ülkelerinde Yasa Dışı Uyuşturucu Fiyatlarının, Son Beş Yılda Önemli Oranda Düştüğü Bildirildi.

Avrupa ülkelerinde yasa dışı uyuşturucu fiyatlarının, son beş yılda önemli oranda düştüğü bildirildi.

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Düşkünlerini İzleme Örgütü (OEDT) tarafından yayımlanan yıllık rapora göre, "Avrupa'da uyuşturucu fiyatları, belki de tarihin en düşük seviyesine geriledi."

25 AB üyesiyle Türkiye, Norveç, Bulgaristan ve Romanya'dan derlenen verilerin değerlendirildiği raporda, uyuşturucu fiyatlarının 5 yılda yüzde 12 ila 47 azaldığı belirtildi. Rapora göre, hint keneviri fiyatları ortalama yüzde 12 azalırken, ecstasy fiyatları ortalama yüzde 47 geriledi. Buna göre, kokain fiyatları yüzde 22, amfetamin fiyatları yüzde 20, eroin fiyatları da yüzde 45 düştü.

Raporda, uyuşturucu fiyatlarının, özellikle arzdaki dalgalanmalara, ürün çeşidine, miktar ve ürünün saflığına bağlı olarak değiştiği belirtildi.

Raporda, bu verilerin piyasa dinamizmini anlamaya yetmediği de vurgulandı ve fiyatların düşmesiyle güvenlik güçlerinin uyuşturucu operasyonları veya fiyatlarla tüketim seviyesi arasındaki doğrudan ilişkinin ortaya konamadığına işaret edilerek, gelecek yılki raporda verilerin bu amaçla daha da artırılmasına çalışılacağı vurgulandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title