Haberler

"Avrupa'da İyi Hayat Vaadiyle Kandırıp Ölümü Göndermiş"

Güncelleme:

Tekne faciasından sağ olarak kurtulan 27 kişi, aynı olayda kaybettikleri yakınlarının cenaze işlemlerini geçekleştirmek için akrabalarını teslim aldı.

İzmir Ahmetbeyli'de yaşanan tekne faciasından sağ olarak kurtulan ve emniyetin geri gönderim merkezinde misafir tutulan 47 kişiden 27'si, aynı olayda birinci dereceden yakınlarını kaybettikleri ve cenaze işlemlerini yürütmeleri için İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla akrabalarına teslim edildi.

Mültecilerin özgürlüklerine hemen kavuşması öncesi Işıkkent Semti'ndeki merkeze gelen AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, ziyaretin ardından, "İyi bir ortamda barındırılıyorlar. Aralarında çok sevimli çocuklar da var. Eşimle de ziyaret edip hediyeler vermek istiyoruz. Olayda aile bireyleri ve yakınlarını kaybedenler serbest bırakılacaklar. Cenazeleri almaları için izinleri çıktı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ev sahipliğine çok teşekkür ediyorlar. Çok değerli insanlar. Gerçekten yaşadıkları çok zordu" dedi.

Dışarıda bekleyen mülteci yakınları ise, Suriye'nin defin konusunda kendilerine yardımcı olmadığını ileri sürüp, bir an önce cenazelerini almak istediklerini, Türkiye'ye minnet borçlu olduklarını söyledi. Bir süre sonra merkezde tutulan tümü erkek 27 Suriyeli merkezden salıverildi. Mültecilerin dışarıda bekleyenlerle buluşması sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Bazıları gözyaşlarına boğulan, fenalık geçiren mülteciler, can güvenliklerinin tehlikede olduğunu gerekçe gösterip konuşmaktan kaçındı. 27 mültecinin, akrabalarının İzmir'de emniyete bildirdikleri adreslerde bulunacakları, diğer 20'sinin ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından Şanlıurfa'daki mülteci kampına polis kontrolünde götürülecekleri öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title