Haberler

Avrupa'da İki Büyük Stadyum Daha Cisco Connected Sports Çözümlerini Tercih Etti

Güncelleme:

Real Madrid, Santiago Bernabéu Stadyumu'nu ziyaret eden sporseverlere Cisco Connected Sports çözümleriyle yenilikçi ve eşsiz bir deneyim yaşatacak.

Veri ağları konusunda dünya lideri olan Cisco'nun bugüne kadar dünyanın önde gelen stadyumlarını bir ileri teknoloji eviyesine taşıyan Connected Stadium çözümü, Avrupa'nın iki büyük stadyumunda daha taraftarlara zengin bir deneyim sunulmasını sağlayacak.

Real Madrid, futbolseverlere tamamen yenilikçi bir deneyim sunmak üzere kulübün spor eğlence vizyonunu ileri teknoloji Cisco Connected Sports çözümleriyle bir araya getiren Santiago Bernabéu Stadyumu'nun örnek bir teknoloji inovasyonu olmayı sürdüreceğini açıkladı. UEFA EURO 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın oynanacağı yerlerden biri olan yeni Varşova Ulusal Stadyumu'nda da Cisco Connected Stadium çözümü ile tüm sistemleri entegre eden tek bir platform kullanılacak.

Avrupa'da türünün ilk örneği

Avrupa'da Cisco Connected Stadium Wi-Fi çözümünü kullanacak ilk futbol kulübü olan Real Madrid, Santiago Bernabéu'yu dünyanın teknolojik açıdan en ileri stadyumlarından biri haline getirmeye hazır. Yüksek yoğunluklu yeni Wi-Fi ağ kullanılmaya başlandığında, taraftarlar mobil cihazlarını ve akıllı telefonlarını stadyum için özel olarak tasarlanan uygulamalara hızlı ve kolay erişim sağlayacak şekilde kullanabilecek olmanın yanı sıra maç sırasında internet ve sosyal medya erişimine de sahip olacaklar.

Cisco StadiumVision ile birlikte bu iki çözüm, Real Madrid ve sponsorlarının taraftarlarla tamamen yeni yöntemlerle bağlantı kurmalarına olanak tanıyacak. Stadyumun her yerine yerleştiren ekranlardan maçın yüksek tanımlı (HD) görüntülerinin gösterilmesi, izleyicilerin koltuklarında olmadıkları zamanlarda bile tüm aksiyonu takip edebilmelerini ve seçkin içeriğin tadını çıkarmalarını sağlayacak.

Real Madrid CIO'su Enrique Uriel, "Eşsiz bir taraftar deneyimi sunmak için her zaman en ileri teknolojiye ve güvenliğe sahip olmak istiyoruz. Cisco'nun Connected Stadium Wi-Fi ve StadiumVision uygulamaları, Santiago Bernabéu stadyumunda kullanılmaya başlandığında Real Madrid taraftar deneyimini bambaşka bir düzeye çıkaracak" diyor.

Taraftarlara ulaşmanın ve onlara farklı bir deneyim yaşatmanın yeni yolları şöyle:

Yeni Nesil Mobil Deneyimi: Cisco'nun Santiago Bernabéu Stadyumu'na kuracağı yüksek yoğunluklu Connected Stadium Wi-Fi ağı, taraftara akıllı telefon ve mobil cihazlar aracılığıyla daha zengin, interaktif ve kişiselleştirilmiş bir sosyal deneyim sunacak. Connected Stadium Wi-Fi ağı ile Real Madrid şunları yapabilecek:

o Sporseverlerin mobil cihazlarından erişebilecekleri sosyal medya uygulamalarıyla maç günü deneyimlerini Santiago Bernabéu'daki binlerce taraftarla ve tüm dünyadaki milyonlarca insanla paylaşmasına olanak tanıyacak.

o Taraftarların akıllı telefonlarını kullanarak Real Madrid'i daha kişiselleştirilmiş bir tarzda desteklemelerine olanak tanıyacak interaktif maç günü ortamı yaratan özel uygulamalar sunacak.

o Tüm veri trafiğini boşaltıp telefon görüşmeleri ve mesajları için hücresel ağ bant genişliğini serbest bırakarak binlerce taraftara sürekli ve güvenilir bağlantı sağlayacak.

o Real Madrid çalışanlarının güvenlik ve operasyonel amaçlar için kullanabileceği ve basın ve diğer medya temsilcilerine daha iyi bir hizmet sunulmasına olanak tanıyacak yeni bir iletişim kanalı sağlanacak.

o Ayrıca, özellikle Bernabéu Stadyumu gezi turları için maç dışındaki günlerde de konukların erişimine açık bir dizi yenilik olacak.

Maç Günü Heyecanını Artıracak Özelleştirilmiş Dijital İçerik: Stadyumun her yerine yerleştirilecek HD ekranlarla Cisco StadiumVision çözümü, Real Madrid'e merkezden kontrol edilen dijital bir medya sistemi sağlayacak:

o Marka ortakları, reklamcılar ve sponsorlar, maç sırasında özelleştirilebilecek dinamik ve hedefe yönelik HD video fırsatlarının avantajını kullanarak taraftara ulaşabilecek.

o Özel süitlerdeki izleyiciler maçı HD olarak izleyebilecek ve süitlerde bulunan interaktif Cisco IP Phone ile kanal değiştirerek yeni hizmetlere ve özel içeriğe ulaşabilecek.

o Stadyumun koridorlarında, bar ve gişelerinde daha iyi bir deneyim sunmak için yeni multimedya ve iletişim kanalları oluşturulacak.

Bu deneyimleri sunabilmek için Santiago Bernabéu Stadyumu'na kurulacak Cisco Connected Stadium ağı, maçlar sırasındaki yoğun HD video ve Wi-Fi trafiğini destekleyecek şekilde tasarlanacak.

Varşova Ulusal Stadyumu'nda yeni eğlence deneyimi

Cisco, UEFA EURO 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın oynanacağı yerlerden biri olan yeni Varşova Ulusal Stadyumu'nda da Cisco Connected Stadium çözümünün kullanılacağını açıkladı.

Varşova'nın 58 bin koltuk kapasiteli Ulusal Stadyumu'nun ihtiyaçlarına adapte edilen Connected Stadium çözümü bina yönetimi, erişim, iletişim, işletme ve eğlence sistemlerini entegre eden tek bir platform kullanılacak. Biletlemeden nakit dışı ödemeye kadar tüm sistemlerin kablolu ve kablosuz veri ve erişim altyapısı üzerinden yönetilmesi sağlanacak.

Cisco Unified IP telefonlar, videophone'lar ve güvenlik uygulamalarının yanı sıra tüm entegre işbirliği çözümlerini içeren iletişim altyapısı ile stadyum içine kurulan yüzlerce kameradan video aktarımı yapılabilecek. Stadyumu ziyaret eden sporseverlere daha zengin bir ortam sunulmasının yanı sıra aydınlatma, havalandırma, ısı kontrolü gibi bina yönetim sistemleri de entegre edilerek maksimum operasyonel verimlilik sağlanacak.

Gelecek yılki UEFA EURO 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın açılış maçı, resmi açılış töreninin ardından Ulusal Stadyum'da oynanacak; stadyum ayrıca bir çeyrek final ve bir yarı final maçı olmak üzere üç grup maçına daha ev sahipliği yapacak.

Cisco Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Rusya (EMEAR) Bölgesi Akıllı Şehir Teknolojileri Satış Yöneticisi Can Habib ise şöyle diyor: "Cisco olarak, Avrupa'nın önde gelen stadyum projelerine değer katmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeni nesil taraftar deneyimini ortaya koyan ve zenginleştiren stadyum çözümlerimizle, Real Madrid'in Santiago Bernabéu Stadyumu'nu İspanya'nın en yenilikçi ve Avrupa'nın örnek stadyumlarından biri haline getireceğimize inanıyoruz.

Varşova Ulusal Stadyumu ile de UEFA EURO 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na evsahipliği yapacak ve Cisco çözümlerini tercih eden stadyum referanslarımıza bir yenisini eklemekten gurur duyuyoruz. Her iki projede de sadece verimli bir iletişim altyapısı kurmakla kalmıyor, aynı zamanda alanında lider markaların taraftarlarla etkileşime geçeceği bilgi servislerini hayata geçiriyoruz.

Bu anlamda, mevcut, yapımı devam eden ve yapılması planlanan çok sayıda stadyumu; stadyumları aileler için daha cazip kılma yönündeki çabaları; 2013'te ev sahipliği yapacağı FIFA U-20 Dünya Kupası ve diğer uluslararası müsabakalarıyla Türkiye de Cisco'nun çok önem verdiği bir pazar."

Kaynak: Bültenler / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title