Haberler

Avrupa Çocuk Filmleri Festivaline Büyük İlgi

Güncelleme:

Özellikle konteynır kentlerde kalan depremzede çocuklar filmlere büyük ilgi gösterdi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen "Avrupa Çocuk Filmleri Festivali" büyük ilgi gördü. Özellikle konteynır kentlerde kalan depremzede çocuklar filmlere büyük ilgi gösterdi. 3 gün süren festivalde film izleyen çocuk sayısı 750 kişi oldu.

Avrupa Çocuk Filmleri Festivali önceki gün Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Maurice Ripert, Van Belediye Başkanı Sabri Abi, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu'nun katıldıkları açılış töreni ile Turkuaz Sinemasında başladı.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi işbirliğinde "Türkiye'de Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri Ağının Desteklenmesi Projesi" kapsamında düzenlenen Avrupa Çocuk Filmleri Festivaline konteynır kentlerde bulunan çocuklar ağırlıklı olarak katıldı. Üç gün boyunca ücretsiz film gösterimi gerçekleştirilen etkinlikte 'Don Kişot', 'Arthur' ve 'Minimoylar' ile 'Kediler Şehri' isimli çocuk filmleri gösterimi yapıldı. Festivale katılan çocuklara ücretsiz çanta, boyama kitapları ve kalemleri, puzzle gibi promosyon malzemeleri dağıtıldı.

Programda bir konuşma yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van AB Bilgi Merkezi olarak 7 yıldan bu yana toplumun tüm kesimlerinin AB bilgisine ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Nadiroğlu, ''Bazen konferanslar düzenledik, bazen yarışmalar yaptık, bazen de eğitim seminerleri düzenledik. Tüm bu çalışmalarda tek amacımız toplumumuzu AB konusunda bilgilendirmek oldu. Bildiğiniz gibi AB üyeliği ülkemizin en önemli projelerinden biridir. Ülkemizin AB üyeliğinde zor bir süreç olduğunu biliyoruz. Ancak son zamanlarda yapılan çalışmalar, yasal düzenlemeler ve uygulamalar ülkemizin çağdaş ve modern bir ülke olmasında önemli bir yol almıştır. Bizlerde geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yaşanabilir bir ülke ve dünya yaratmak için gayret göstermeliyiz. Bu kapsamda çocuklarımızın bugün yaşadığı mutlulukların her zaman olması için çalışmalıyız. Festivalimizin tüm çocuklarımıza güzellikler getirmesini diliyorum'' dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Jean-Maurice Ripert ise Fransız vatandaşı olduğunu belirterek, ". Bizler Türkiye'nin yakın bir dönemde AB üyesi olmasını istiyoruz. Şu an için hepiniz Avrupa'ya gidemezsiniz yaş olarak çok küçüksünüz. O sebepten dolayı biz Avrupa'yı sizin ayağınıza getirmeye çalışıyoruz. Umarım bizim çocuklarımız Fransa'da, İsveç'te, İngiltere'de İspanya'da bu filmlerin tadını nasıl çıkardıysa sizler de aynı şekilde buraya getirdiğimiz filmlerin tadını çıkarırsınız. Siz bizim geleceğimiz olduğunuz için size söz veriyoruz Türkiye'yi AB'ye üye yapmak için çok çalışacağız'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, Belediye Başkanı Sabri Abi ve VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu çocuklarla birlikte 'Don Kişot' isimli animasyon filmi izlediler. Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi çalışma alanı içinde olan Hakkari'de de 2-3-4 Temmuz'da Avrupa Çocuk Filmleri festivali gerçekleştirildi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title