Haberler

Avrupa Birliği'nin En Büyük Öğretmen Hareketliliği Projesı

Güncelleme:

Türkiye'nin 22 büyük ilinden 159 öğretmen Berlin'de çeşitli dönemlerde 32 gün boyunca ARDA Beratung & Bildung kurumu tarafından 12 meslek eğitimi alanda eğitime tabi tutuldu.

ARDA Beratung & Bildung kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü konsersiyumunda yürütülen ve T.C. Avrupa Birliği Bakanlı'ğına bağlı Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ''HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)'' Öğretmen Hareketliliği Projesi çerçevesinde Türkiye'nin 22 büyük ilinden 159 öğrtemen Berlin'de çeşitli dönemlerde 32 gün boyunca ARDA Beratung & Bildung kurumu tarafından 12 meslek eğitimi alanda eğitime tabi tutuldu.

Projenin kapanış raporu için denetlemelerde bulunan T. C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim ve Teknik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Şennur Çetin, Proje koordinatörü Levent Tolay, Mali işlerden Sorumlu koordinatörü Tuncay Yelboğa, ve T. C. Avrupa Bakanlığına Bağlı Türk Ulusal Ajansı proje sorumluları Abdulnasır Bulak ve Özgür Nurdoğan ARDA Beratung & Bildung kurumunun çalışmalarını yerinde denetlediler. ARDA Beratung & Bildung kurumunun proje uygulamalarının öğretmenlere ''Mesleki, kültürel ve AB değerleri ve vizyonu hakkında'' Türkiye için çok büyük getirisin olduğunu söyleyerek, çalışmalardan duymuş oldukları memnuniyete vurgu yaptılar.

AB' nin en büyük hareketlilik projesi olarak adlandırılan ''HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)'' Projesi'ne ev sahipliği yapan ARDA Beratung & Bildung kurumu mesleki uygulamların yanında, Almanya Başbakanlığı, Berlin Eğitim Bakanlığı, Berlin Belediye Başkanları ve Berlin'de yer alan üniversiteler, İşveren Dernekleri, Meslek okulları ve Almanya Hükümet ortaklarınında içerisinde yer aldığı zengin bir çalışma programlarını Milli Eğitim Bakanlığı öğrtemenlerine sundu.

T. C. Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ateşesi Dr. Gürsel Gür, Berlin Milli Egitim Bakanligi ile temaslarda bulunan Milli Eğitim ve Avrupa Bakanlığı delegasyonu daha sonra öğrtemenlerin meslek içi eğitim uygulamlarını yerinde denetlemiştir.

Hayat Boyu Beceri Eğitimi (HBBE) projesi çerçevesinde, meslek dersleri öğretmenlerinin beceri ve yeteneklerini artırmak, ilgili alanlarda mesleki eğitimi geliştirilmesine katkı sağlamak, AB ülkelerindeki uygulamaların incelenerek sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda mesleki derslere uygun yeterlilik ve becerilerin güçlendirmek hedeflenmiş veTürkiye'de mesleki eğitimin güncellenmesi, bir başka deyiş ile yeni istihdam alanlarını geliştirmeye yönelik çalışmalara katkı sağlanmasının hedeflenmiş olduğunu belirten T. C. Milli Eğitim Bakanlıgı Mesleki Eğitim ve Teknik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Şennur Çetin amaşlanmış olduğunu belirterek, ama tam olarak ulaşılmış olduğunu belirtmiştir. Proje Sahibi kurumun Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü olduğunu belirten Şennur Çetin, Projenin direk uygulama partnerinin Berlin'de bulunan ARDA Beratung & Bildung kurumu olduğunu söyleyerek bu proje ile 22 İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalarda yer almıştır dedi. Şalışılan illerin arasında; Ankara, Aydın, Adana, Antalya, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya,Kocaeli, Manisa, Mersin, Samsun, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Hatay olduğunu belirten Daire Başkanı Şennur Çetin, ARDA Beratung & Bildung kurumu tarafnından ''Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Gazetecilik, Radyo Televizyon, Grafik ve Fotoğrafçılık, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Mobilya ve İç tasarım, Motorlu araçlar Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Güzellik ve saç bakım Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Pazarlama ve perakende, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri'' alanında 32 günlük meslek içi eğitimin teorik ve uygulamalı olarak çok başarılı geçmiş olduğunu belirtmiştir.

Bahsi geçen alanlarda görev yapan meslek dersi öğretmenlerinin yeterliliklerinin artırılması, planlanmasınının hedeflendirildiğini belirten ARDA Baeratung & Bıldung kurumu müdürü Dr. Susam Dündar Işık Meslek dersi öğretmenlerinin bu proje ile ''Eğitmenlik becerisine yönelik AB standartlarındaki uygulamaları görerek mesleki becerilerin öğrencilere nasıl aktarılacağının gözlemlenmesi, okul deneyimi ile AB ülkelerindeki meslek okullarının idare, işleyiş, sektör işbirliğigibi konularda gözlem yapılması, sektör deneyimi ile alanlarına yönelik gelişmeleri gözlemesi, iş ortamında, sektörün içinde tecrübe edinmelerini sağlanması'' başarı ile yerine getirilmiştir dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye Berlin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title