Haberler

"Avrupa Birliği Katılım Süreci ve Ticaret ve Sanayi Odaları: Örnek Uygulamalar-projeler"...

"Avrupa Birliği Katılım Süreci ve Ticaret ve Sanayi Odaları: Örnek Uygulamalar-projeler" Konulu Toplantı Düzenlendi.

¨Avrupa Birliği Katılım Süreci ve Ticaret ve Sanayi Odaları: Örnek Uygulamalar-Projeler¨ konulu toplantı düzenlendi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) Başkanı Pierre Simon ile Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Ekonomi, Ticaret ve Tarım bölümü Başkanı Ulrike Hauer, TOBB ETÜ`de düzenlenen toplantının açılış konuşmalarını yaptı.

-BAKAN BABACAN-

Toplantıda konuşan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ise AB ile ilişkilerde sorunun Brüksel ile değil diğer başkentlerden kaynaklandığını söyledi.

-SORUN BAŞKENTLER-

Babacan, ¨Problem başkentlerde...Bazı ülkeler bu işe çok hazır değil.Kendi iç sorunları var.İklim özellikle genişleme açısından çok da iyi değil.Bazı ülkelerde işler eğer kötü gidiyorsa, kendi iç sıkıntıları varsa, işsizlik yüksekse büyüme yavaşsa bazı siyasetçilerin kolayına geliyor açıkcası..İşte bu olanların nedeni genişlemedir.¨Yeni üye olan 10 ülke bu yükü getirmiştir. Onun için bizim ülkemizde işler kötü gitmektedir diye işin kolaycılığına kaçıyorlar¨diye konuştu.

-KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ-

Türkiye`nin Kopenhag siyasi kriterlerini gerçekleştirdiğini ve tarama sürecini de ortalama 10 aylık bir süreçte tamamladığına dikkat çeken Babacan, Türkiye`nin 10 yıldır Gümrük Birliği içinde olması nedeniyle AB`ye iyice yakınlaştığını, kuruluşların ve şirketlerin de AB`ye hazırlıklı olduğunu kaydetti.

-ZAMAN VE PARA-

Türkiye`nin birçok fasılı açıp-kapamaya hazır hale geldiğini belirten Babacan, Türkiye`nin bu süreci teknik olarak yönetmesinin sadece zaman ve para meselesi olduğunu söyledi.

-TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU-

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AB katılım süreci çerçevesinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

-SOSYAL KESİM-

Toplumun müzakere sürecine dahil edilmesinde başarılı olunamadığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, ¨Tarama süreci, kamu kurumu temsilcilerinden oluşan bir yapı tarafından yürütülmüştür.Sosyal taraflar ve daha geniş anlamda sivil toplum kuruluşları tarama süreci hakkında sadece bilgilendirildiler.Şimdi bunun sıkıntılarını azalan kamuoyu ilgisi ve desteği şeklinde yaşıyoruz.Demek ki iş dünyası dahil sosyal tarafları bu sürecin içine daha fazla sürecin içine katmalıyız¨dedi

-ÇİFTE STANDART-

Türkiye`nin reformlar konusunda eski heyecanı olmadığı yönünde eleştirilerin de samimi ve objektif bir şekilde yapılması gerektiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, AB`nin Kıbrıs konusunda verdiği tüm sözleri yok saymasının, ifade özgürlüğünde, terörizmde ve asılsız soykırım iddialarının çifte standart uygulamalar olduğunu söyledi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title