Haberler

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşolu, Bucak'ta Aday Tanıtımı Yaptı

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin kendisini deforme edemediğini söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin kendisini deforme edemediğini söyledi.

Çavuşoğlu, Bucak'ta AK Parti başkan adaylarının tanıtım törenine katıldı. İlk olarak Bucak Kaymakamlığını ziyaret eden Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Bucak Kaymakamı Mehmet Akçay, Burdur Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat ve partililer karşıladı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuş'a, Bucak Kaymakamı Mehmet Akçay kısa bir brifing verdi. Daha sonra Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur ve Bucak hakkında ekonomik ve sosyal konularda bakan Çavuşoğlu'na bilgi aktarımı yaptı. Vali Nurettin Yılmaz, Bakana Bucak salebi ikram etti.

Çavuşoğlu, "Burdur ve Bucak her sektörde gelişmiş ve gelişmekte olup, Antalya ekonomisine büyük destek sağlamaktadır. Bucak ekonomik anlamda çok kalkınmış gelişmiş bir ilçemizdir. Organize sanayi bölgesinde yer kalmamış, genişletilmeye çalışılmaktadır. Bucak her sektörde büyümüştür. Özellikle mermer, hayvancılık, seracılık gibi konularda söz sahibi olmuştur. Bucak salebi de artık dünya çapında bir içecek haline geldi. Bucak ve Burdur eğitimde de çok başarılı ve söz sahibi haline gelmiştir. Ayrıca üniversite ve yüksek okullarımız her geçen gün büyümektedir" dedi.

Çavuşoğlu ve beraberindekiler daha sonra Cumhuriyet Meydanında bulunan dükkanları gezerek, vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Çavuşoğlu daha sonra AK Parti seçim merkezine geçti.

Ak Parti aday tanıtım toplantısına katılan Bakan Çavuşoğlu'ndan önce Bucak AK Parti ilçe Başkanı Emrullah Ünal kısa bir konuşma yaptıktan sonra Burdur Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik konuştu. Bayram Özçelik konuşmasında, 30 Mart seçimlerinden AK Parti'nin gücüne güç katarak çıkacağını vurgulayarak şöyle dedi: "30 Mart seçimleri, beş ay sonra yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken çok önemli bir seçimdir. Bu seçimler bir takım ufak, küçük ayrıntılara takılacak seçimler değil, bu seçimler hisler ile hareket edeceğimiz seçimler değil, bu seçimler hesap yapacağımız seçimler değil. Gönülden, ülkemizin geleceğine evlatlarımızın istikbaline mühür vuracağımız aklımız ile hareket ederek Türkiye üzerine oynanan oyunları yıkmak için elimizden gelen bütün gücümüzle çalışacağız" dedi.

Aday tanıtımı için kürsüye çıkan Bakan Çavuşoğlu, Burdur ile Antalya arasında bir fark olmadığını belirterek, "Burdur'un 2000 yılında ihracatı 9 milyon dolar idi. Bu gün ise Burdur'un ihracatı 500 milyon dolara ulaştı ve bu ihracatın büyük bir bölümüne de Bucak yapıyor. Burdur'un yolu duble yol olmuştur. Biz bununla yetinmiyoruz. Afyon'dan Burdur'a, Burdur'dan Bucak'a, Bucak'tan Antalya'ya, Antalya'dan Alanya'ya yeni bir otoban yapılacak. Eskişehir, Afyon, Burdur, Bucak, Antalya'ya kadar olan hızlı tren çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz 2023. Biz bunu daha da öne alabilir miyiz diye çalışmalarımız devam ediyor hem insan hem de yük taşımacılığında şehirlerimizi birbirine bağlayarak Antalya'ya gelen turisti hızlı trenlerle diğer şehirlerimize de aktarmış olacağız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu "Bugün Birleşmiş Milletler kendini deforme edemiyor. Savaş sonrası kurulan uluslararası bir örgüt dünyada bugün akan göz yaşlarına çare bulamıyor, dökülen kanları durduramıyor, çatışmalara dur diyemiyor, aynı şekilde itilafları önleyemiyor, kendisini yenilemesi gerekiyor. Avrupa Birliği, biz Avrupa Birliğine üye olmak isteyip değerlerine inanıyoruz. Avrupa Birliği ile ortak bir Avrupa Birliği ile büyük bir güç olarak bütün etrafımızdaki coğrafyaya katkı sağlayabileceğimize inanıyoruz. Avrupa Birliğinin Türkiye ile birlikte küresel bir güç olacağını sadece biz değil, bizim üyeliğimize karşı çıkan ülkeler bile kabul ediyor. Fakat bu gün Avrupa Birliğinin ve Avrupa kurumlarının kendisini yenileyemediğini görüyoruz. Avrupa Birliği kendisini yenilemesi gerekiyor. İkinci dünya savaşında bir daha savaşlar olmasın diye kurulan uluslararası örgütler, Avrupa'daki örgütler bugün kendisini yenileyemedikleri için bir çok krizde özellikle de komşu bölgelerindeki krizlere katkı sağlayamıyorlar. Ukrayna bunun bir örneğidir. Ukrayna'nın bugün bölünme riski var, sınır bütünlüğü riske girmiştir. Bütün bunları Avrupalı dostlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Ukrayna'ya ya bizi seç, ya da bizden değilsiniz yaklaşımı doğru değildir. Rusya'ya hala komünist bir ülke gibi iki gruplu bir Rusya gibi müdahale etmekte doğru değil. Onlar da Avrupa kıtasının bir parçasıdır. Elbette problemler olabilir, bazılarımız demokraside daha ileri noktaya gelmiş olabilir, bazılarımız geri olabilir sorunları olabilir ama bu problemler bir birimize düşman olmamıza sebep değildir. İşte her şey vizyonunu sürekli yenilemesi lazımdır" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasından sonra 30 Mart yerel seçimlerinde Bucak Belediyesi, Kızılkaya ve Kocaaliler Belde başkan adayları, belediye meclisi ve il genel meclisi adayları kürsüye çağrılıp tanıtımı yapıldı. Çavuşoğlu bu seçimde tüm partililerden destek isteyerek seçime en iyi şekilde girilmesi gerektiğini belirtti. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Ak Parti Bucak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title