Haberler

Avrupa Altı Sigma Mükemmellik Onur Ödülü Bosch Bursa Üretim Tesislerinin Oldu

Bosch'un Bursa'da Bulunan Üretim Tesisleri, Avrupa'da Uluslar Arası Firmaların Üst Düzey Yöneticilerinden Oluşan Değerlendirme Komitesi Tarafından Üretim Kategorisinde Avrupa Altı Sigma Mükemmellik Onur Ödülü'ne Layık Görüldü.

Bosch'un Bursa'da bulunan üretim tesisleri, Avrupa'da uluslar arası firmaların üst düzey yöneticilerinden oluşan değerlendirme komitesi tarafından üretim kategorisinde Avrupa Altı Sigma Mükemmellik Onur Ödülü'ne layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamada, International Quality and Productivity Centre (IQPC) tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Avrupa Altı Sigma Mükemmellik Ödülü töreninin 18 Nisan günü Londra'da yapıldığı, bu sene ilk defa Avrupa Altı Sigma Mükemmellik Ödülü'ne başvuran Bosch'un Türkiye'yi diğer ülkeler arasından zirveye taşıyarak bir ilke imza attığı bildirildi.

Açıklamada, ödül için farklı kategorilerde başvuru yapıldığı, finale kadar gelen şirketler arasında Barclays Wealth, Delphi, Siemens VDO Guadalajara, Whirpool, Firstsource Solution, Scottish Power ve Unisys bulunduğu belirtildi.

Organizasyonda, Altı Sigma uygulamaları, çalışanların bu uygulamalara katılımı, projenin organizasyona, müşteriye ve şirket stratejilerine etkisi, DMAIC'e göre projenin değerlendirilmesi, projenin diğer süreçlere ve fabrikalara entegrasyonu, kalıcı çözüm ve inovasyon projenin ödül alması için içermesi gereken kriterler arasında yer alıyor.

1996 yılından bu yana İş Mükemmellik Modeli'ni uygulayan Bosch, süreçleri daha da iyileştirerek müşteri memnuniyetini yükseltmek, rekabet gücünü artırmak ve iş sonuçlarını iyileştirmek amacıyla Altı Sigma metodolojisini kullanmaya başladı.

Altı Sigma metodolojisini 2002 yılında uygulamaya başlayan Bosch, sistemin Türkiye ve dünyadaki öncü ve başarılı uygulayacıları arasında yer alıyor. Sisteme yöneticilerin de entegre olabilmeleri için üst yönetim dahil tüm yöneticiler 6 sigma şampiyon eğitimine dahil oldu. Üst düzey yönetim de dahil olmak üzere Bursa'daki fabrika ve İstanbul'daki satış ofisinde 4 bin üzerinde çalışanıyla birlikte Altı Sigma metodolojisini uygulayan Bosch, 33 kara kuşak, 101 yeşil kuşak ve 2 uzman kara kuşak yetiştirdi.

Tüm beyaz yakalı çalışanlarının Altı Sigma temel eğitimlerine katılmasını öngören Bosch, böylelikle Altı Sigma uygulamasının üretim süreçlerinden satış, lojistik ve insan kaynakları sürecine kadar tüm fonksiyonlara yayılmasını sağlıyor ve bu doğrultuda üretim ve üretim dışı alanlarda 200 üzerinde proje gerçekleştiriyor.

Avrupa Altı Sigma Mükemmellik Ödülü'ne layık bulunan projede, ventil parçası üretim hatlarında yapılan iyileştirme ile hatların verimliliği artırılarak bir hat açığa çıkarılıyor. Bosch'un Hindistan'da kurulan yeni fabrikasına bu hat kaydırılarak toplamda 2.5 milyon euro yatırım tasarrufu sağlandı. Projenin sonucu uluslar arası üretim ekibi ile paylaşılarak Bamberg/Almanya ve Nashik/Hindistan fabrikalarında hayata geçirildi.

(CHT-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title