Haberler

Avro Bölgesi'nde Ekonomik Güven "Hafif" Arttı

Avro Bölgesi'nde Ekonomik Güven Endeksi (ESI), bu ay hafif bir artışla 111,2 puana yükseldi.

Avro Bölgesi'nde Ekonomik Güven Endeksi (ESI), bu ay hafif bir artışla 111,2 puana yükseldi.

Avrupa Komisyonunun temmuz ayı "İş ve Tüketici Anketi"nin sonuçlarına göre, Avro Bölgesi'nde Ekonomik Güven Endeksi, haziran ayında 111,1 puan iken temmuz ayında 111,2'ye çıktı. Bu dönemde 0,1 puan artan endeks, 110,8 puan olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.

Avro Bölgesi'nde sanayi kesimi güven endeksi ise temmuz ayında, haziran ayındaki 4,5 seviyesinde gerçekleşti. Böylelikle bölgede sanayi kesimi güven endeksi 4,7 puan olan piyasa beklentisinin altında performans gösterdi.

Piyasalarda 13,7 puan olması beklenen hizmet sektörü güven endeksi ise söz konusu dönemde 13,3 puandan 14,1'e yükseldi. Haziranda eksi 1,3 olan tüketici güven endeksi temmuzda eksi 1,7 olarak kaydedilirken, iş dünyası güven endeksi de 1,15 puandan 1,05 puana indi.

Avro Bölgesi Ekonomik Güven Endeksi, önde gelen bölge ekonomileri arasında yalnızca 0,6 puanla Almanya ve 0,3 puanla da Hollanda'da arttı. Endeks, Fransa'da 0,7, İtalya'da 0,6 ve İspanya'da da 1 puan azaldı.

Temmuz ayında büyük oranda değişmeyen Avro Bölgesi hissiyatı, inşaat ve hizmet sektörlerine olan güvenin yüksek oluşundan kaynaklanırken, perakende ticaret ve tüketici güveni hafifçe zayıfladı.

Sektörlerarası istihdam planlarına bakıldığında ise anket yapılan tüm sektörlerde, çoğunlukla hizmetler ve perakende ticarette yukarı yönlü revizyonlar görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title