Haberler

Avrasya ülkelerinde Kovid-19 salgınıyla ilgili gelişmeler

Rusya, Ukrayna, Moldova, Gürcistan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve ölümlerinin yanı sıra iyileşen hasta sayısı da artıyor.

Rusya'da son 24 saatte 5 bin 642 kişide daha Kovid-19'un görülmesiyle vaka sayısı 52 bin 763'e ulaştı.

427 kişinin daha iyileştiği ülkede ölü sayısı 51 artarak 456'ya çıktı. Salgının etkisini en çok hissettirdiği Moskova'da vaka sayısı 3 bin 83 artarak 29 bin 433'e yükseldi.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi, yaklaşık 139 bin kişinin gözetimde tutulduğunu, bugüne kadar 2 milyon 100 bin üzerinde test yapıldığını açıkladı.

Rusya'nın Ekaterinburg kentinde karantinaya alınan bir hastanede 16 sağlık çalışanı ve 75 hastada Kovid-19 tespit edildi.

Ukrayna'da ölü sayısı 161 oldu

Ukrayna'da son bir günde 415 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle vaka sayısı 6 bin 125'e yükseldi.

Ölü sayısı 10 artarak 161'e ulaştı, iyileşenlerin sayısı 367 oldu.

Moldova'da ölü sayısı 70'e ulaştı

Moldova'da Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı 2 artarak 70'e ulaştı, şimdiye kadar 11 bin 962 test yapıldı.

Ülkede, vaka sayısı 2 bin 548 olarak açıklanmıştı.

Kazakistan'da modüler hastaneler yapılıyor

Kazakistan'da vaka sayısı 192 artarak 1967'ye, iyileşenlerin sayısı 5 kişi artarak 452'ye yükseldi.

Başkent Nur Sultan'da ihtiyaç sahiplerine gıda paketleri ve koruyucu maskelerin dağıtımı, halka açık alanlarda kapsamlı dezenfeksiyon çalışmaları sürüyor.

Nur Sultan'da ayrıca Kovid-19 hastaları için 200 yataklı modüler hastane inşaatı 13 günde tamamlandı ve yakın zamanda hizmete sunulması bekleniyor. Aynı kapasitedeki hastaneler Almatı ve Çimkent şehirlerinde de yapılıyor.

Başbakan Askar Mamin, duruma göre, işletmelerin çalışmasına izin vererek karantina rejimini yumuşatmaya devam edeceklerini söyledi.

Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Baş Müftü Hacı Naurızbay Taganulı, ramazanda camilerde okunacak hatimlerin internet üzerinden canlı verileceğini aktardı.

Kırgızistan'da 22 yeni vaka

Kırgızistan'da 22 kişinin daha test sonuçları pozitif çıktı ve vaka sayısı 590'a yükseldi. Hastanede 714, ev karantinasında 8 bin 367 kişi gözetim altında tutuluyor.

Bugüne kadar 216 hastanın da sağlığına kavuştuğu ülkede Kovid-19'dan 7 kişi yaşamını yitirmişti.

Gürcistan'da 9 yeni vaka

Gürcistan'da son 24 saat içinde 9 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle vaka sayısı 411'e yükseldi.

Bugüne kadar 95 hastanın iyileştiği ülkede 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Özbekistan'da karantina tedbirleri yumuşatılacak

Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, koronavirüsün tespit edilmediği il, ilçe ve şehirlerde sanayi, üretim ve tarım sektörünün faaliyetinin sürdürülmesi gerektiğini kaydederek bu çerçevede alınan karantina tedbirlerinin aşama aşama yumuşatılmasını istedi.

Ülkede 53 kişide daha koronavirüs tespit edildi ve vaka sayısı 1657'ye ulaştı.

Şimdiye kadar 261 kişinin iyileştiği, 5 kişinin ise öldüğü Özbekistan'da 136 bin test yapıldı, 70 binden fazla kişi de karantinada tutuluyor.

Ermenistan'da ölü sayısı 24 oldu

Ermenistan'da 62 kişide daha virüs tespit edilmesiyle vaka sayısı 1401'e ulaştı.

Ölü sayısı da 2 artarak 24'e yükseldi. Bugüne kadar 13 bin 929 test yapılan ülkede 609 kişi iyileşti, 768 hastanın tedavisi sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kazakistan Ukrayna Rusya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title