Haberler

Avrasya Efsanesi" Ödülleri Dağıtıldı

Görüntü Dökümü : Ödül törenine katılanlardan detay Ödül töreninden detaylar Ödül alanlardan detay Bakü'de "Avrasya Efsanesi" ödülleri dağıtıldı -Türkiye'den Prof. Dr. Gazi Yaşargil ödüle layık görüldü BAKÜ (AA) – Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de "Avrasya Efsanesi" ödülleri dağıtıldı.

Görüntü Dökümü :

Ödül törenine katılanlardan detay

Ödül töreninden detaylar

Ödül alanlardan detay

Bakü'de "Avrasya Efsanesi" ödülleri dağıtıldı

-Türkiye'den Prof. Dr. Gazi Yaşargil ödüle layık görüldü

BAKÜ (AA) – Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de "Avrasya Efsanesi" ödülleri dağıtıldı.

Hazar Üniversitesi'nde düzenlenen törene Azerbaycan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyinkulu Bağırov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun'un da aralarında bulunduğu büyükelçiler, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Orkun Hasekioğlu, milletvekilleri, bilim insanları ve sanatçılar katıldı.

Avrasya Akademisi'nin tanıtımının yapıldığı törende Türkiye'den ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Mahmut Gazi Yaşargil'e, Azerbaycan'dan ise besteci ve ressam Prof. Dr. Arif Melikov ve matematikçi Prof. Dr. Hamlet İsahanlı'ya Avrasya Efsanesi ödülü verildi. Prof. Dr. Yaşargil'e ödülünü Bakü Büyükelçisi Coşkun takdim etti.

Avrasya Akademisi daha önce de dünyaca ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık'a ve Azerbaycan asıllı bilim adamı Prof. Dr. Lütfi Zade'ye Avrasya Efsanesi ödülü vermişti.

Bilim adamları İnalcık, Yaşargil, Melikov, Lütfi Zade ve İsahanlı tarafından kurulan Avrasya Akademisi'nin 30 üyesi olacak. Akademiye yeni üye, mevcut üyelerden birini vefatı halinde kabul edilecek ve her üyeye Avrasya Efsanesi ödülü verilecek. Akademi üyeleri, Türk dünyası ve Avrasya'nın oylamayla belirlenecek bilim insanları ve sanatçılarına "İbn-i Sina", "Tusi", "İbn-i Haldun", "Mirze Feteli Ahundzade", ve "Üzeyir Hacıbeyli" madalyaları verecek.

Kaynak: AA / Güncel

Gazi Yaşargil Azerbaycan Avrasya Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title