Haberler

Avivasa Emeklilik Ve Hayat, Halka Açılıyor

Güncelleme:

Fiyat aralığı 41 TL – 49 TL olarak belirlenen AvivaSA halka arzında, talep toplama tarihleri 5 ve 7 Kasım olarak belirlendi.


Dünyanın en büyük sigorta kuruluşlarından Aviva plc ile Sabancı Holding'in eşit oranda hissesine sahip olduğu bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün önde gelen şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat, halka arz ediliyor. Halka arz kapsamında Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. ve Aviva Europe SE, ortak satışı yolu ile AvivaSA'nın %17,10 oranında hissesini halka açacak. Ek satış olması durumunda bu oran, %19,67'ye çıkarılabilecek. Ak Yatırım'ın konsorsiyum lideri olarak görev aldığı halka arzda, toplam 37 aracı kurum yer alıyor. Halka arz sürecinde talep toplama tarihleri 5-6-7 Kasım 2014, fiyat aralığı ise 41-49 TL olarak belirlendi. Halka arz edilen payların fiyat aralığının belirlenmesinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun ya da Borsa İstanbul A.Ş.'nin herhangi bir takdir yetkisi ya da onayı bulunmamaktadır.

Sabancı Holding Planlama, Raporlama ve Finansman Bölüm Başkanı Barış Oran, AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO'su Meral Eredenk Kurdaş ve Ak Yatırım Genel Müdürü Attila Penbeci, Sabancı Center'da düzenlenen basın toplantısında şirketin halka arz süreçleri hakkında bilgi verdi.

AvivaSA'nın halka arzı bu yılın en büyük halka arzı olacak

Ak Yatırım Genel Müdürü Attila Penbeci basın toplantısı açılış konuşmasında, AvivaSA'nın halka arzı ile ilgili bilgileri paylaştı. Penbeci, "AvivaSA'nın halka arzında hisse fiyat aralığı 41 TL - 49 TL olarak belirlenmiş olup bu fiyat aralığında toplam şirket değeri 1,47 milyar TL ile 1,75 milyar TL'ye denk gelmektedir. Söz konusu şirket değeri aralığı ile AvivaSA, bu yılın en büyük halka arz edilen şirketi olacak.

AvivaSA halka arzı, tamamı ortak satışı yöntemiyle Aviva ve Sabancı Holding'in eşit oranda hissesini satmasıyla gerçekleşecek. Halka arz edilecek toplam hisse oranı %17,10. Yüksek talep gelmesi halinde halka arz boyutunun %15'i kadar ek bir satış yapılarak halka arz boyutu %19,67'ye yükselebilir. Talep toplama işlemi 5-6-7 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak" dedi.

Attila Penbeci, ayrıca, halka arzda yurtiçi plasman için kurulan konsorsiyumun konsorsiyum lideri Ak Yatırım dahil 37 kurumdan oluştuğunu; tahsisat gruplarının ise yurtiçi bireysel yatırımcılar için %10, yurtiçi kurumsal yatırımcılar için %20 ve yurtdışı kurumsal yatırımcılar için %70 olarak belirlendiğini söyledi.


AvivaSA ile geleceğe yatırım fırsatı

Sabancı Holding Planlama, Raporlama ve Finansman Bölüm Başkanı Barış Oran toplantıda yaptığı konuşmada "Bireysel emeklilik sektörünün lider şirketlerinden AvivaSA'nın halka arzıyla beraber, hem şirketin kendi değerinin şeffaflaşmasını hem de Sabancı Holding portföyünde yaratılan değeri ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. AvivaSA, kârlı büyümesini Sabancı markasının ve Aviva'nın sektör bilgisinin desteğiyle güçlü bir şekilde sürdürecektir. Halka arzla bu değeri, yatırımcılarla da paylaşıyoruz" dedi.

AvivaSA CEO'su Meral Eredenk Kurdaş ise şunları söyledi: "Ortaklarımız; dünyanın en büyük sigorta gruplarından Aviva ve Sabancı Holding'den aldığımız güç, ana faaliyet alanımız bireysel emeklilik ve hayat sigortalarında yakaladığımız büyüme performansımız ve başarılı çoklu dağıtım modelimiz ile sektörün önde gelen oyuncularından biriyiz. 30 Haziran 2014 itibarıyla bireysel emeklilik sektöründe 6 milyar TL'yi aşkın fon büyüklüğümüz ile 2'nci, işveren katkılı bireysel emeklilik ürünleri segmentinde lider konumdayız. Hayat sigortaları ise güçlü büyüme ve kârlılığın söz konusu olduğu önemli bir faaliyet alanımız.

Başta Akbank olmak üzere Türkiye'nin önde gelen bankalarıyla kurduğumuz güçlü bankasürans ağımız, Türkiye'nin en büyüğü olan direkt satış ekibimiz; kurumsal projeler, acente ve telesatış olmak üzere alternatif dağıtım kanallarımızla sektörümüzde başarılı bir çoklu dağıtım modeli uyguluyoruz. Bugüne kadar kârlı bir büyüme gerçekleştirdik. Güçlü finansal ve operasyonel altyapımız ile önümüzdeki dönemde de kârlı büyümeyi sürdürmeyi hedefliyoruz. Müşterilerimize ve yatırımcılarımıza katma değer yaratan ürün ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz."

Konuşmasında "İnsanları belirsizlik korkusundan kurtarmak" felsefesiyle çıktıkları yolda önemli ve heyecanlı bir dönemece girdiklerini de vurgulayan Kurdaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cazip büyüme fırsatları sunan Türkiye bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörüne, öncü ve kârlı oyuncularından biri aracılığıyla yatırım fırsatı sunuyoruz. AvivaSA'nın halka arzıyla AvivaSA çalışanlarına, iş ortaklarına, müşterilerimize ve AvivaSA'nın geleceğine inananları, geleceğe ortak olmaya çağırıyoruz."

Cari açığın ilacı BES, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyor

Türkiye'nin en genç sektörlerinden biri olmasına karşın, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) son derece hızlı büyüdüğünü söyleyen Meral Eredenk Kurdaş konuşmasında şu bilgileri de verdi: "2004 yılı sonunda 0,3 milyar TL olan BES fon büyüklüğü Emeklilik Gözetim Merkezi'nin 24 Ekim 2014 tarihli verilerine göre devlet katkısı dahil 34,6 milyar TL'ye yaklaştı. 2011-2013 döneminde ise bileşik büyüme ortalamasının yüzde 30 olduğunu görüyoruz. Bu, pek çok sektörün gıpta ile bakacağı bir büyüme oranıdır. Önümüzdeki dönemde de sektörde benzer büyümeler yaşanacağını beklemekteyiz. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'te sektördeki toplam fon büyüklüğünün Türkiye Sigorta Birliği 2023 Vizyon Raporu'na göre 400 milyar TL'ye yükselmesini bekliyoruz. %25'lik devlet katkı payı uygulaması ile birlikte yeni bir boyut kazanan BES, sektörün parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Öte yandan uzun vadede düzenli bir tasarruf disiplini sağlayan BES, hane halkı tasarruflarının artırılması açısından da önemli bir kaynak yaratarak cari açığın ilacı konumuna geliyor; Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyor."

Büyüme potansiyeli sektörün cazibesini artırıyor

Haziran 2014 itibarıyla bireysel emeklilik sektörü büyüklüğünün hane halkı yatırımlarının yüzde 4'üne ulaştığı bilgisini de veren Meral Eredenk Kurdaş, "Bu rakam, dünyadaki gelişmiş ekonomilerle karşılaştırıldığında elbette çok düşük, ancak sektörün olumlu gelişimi paralelinde artış eğiliminin devam etmesini bekliyoruz. Türkiye pazarı, genç ve dinamik nüfus yapısı, düşük sigortalılık oranı ve güçlü mali yapısıyla önemli bir büyüme potansiyeli taşıyor. Bu durum elbette sektörün cazibesini artırıyor" diye konuştu.

Hayat sigortası ve ferdi kaza sigortasında önemli bir büyüme potansiyeli bulunduğuna da dikkat çeken Meral Eredenk Kurdaş, "2013 yılı sonunda 3,35 milyar TL'lik hacme ulaşan sektörün Türkiye Sigorta Birliği 2023 Vizyon Raporu'na göre 2023 yılında 16 milyar TL'yi aşacağı öngörülüyor. Son derece ciddi bir potansiyeli bulunan sigorta sektörü yatırımcılar açısından önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

AvivaSA'nın halka arz edilen paylarına ilişkin yatırım kararları, izahnamenin incelenmesini müteakip alınmalıdır. İzahname, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 30 Ekim 2014 tarihinde onaylanmış olup AvivaSA'nın www.avivasa.com.tr adresindeki, Ak Yatırım'ın www.akyatirim.com.tr ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nun www.kap.gov.tr adresindeki internet sitelerinde yayımlanacaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hacı Ömer Sabancı Sabancı Holding Türkiye Aviva Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title