Haberler

    Avea ve Huawei'den 4g İşbirliği

    4G için gün saydığımız şu günlerde operatör ve altyapı şirketleri hazırlıklarını sürdürüyor.

    -

    Avea ve Huawei, şebekelerde geliştirmesi hedeflenen kapasite, güvenilirlik ve servis yetenekleri özelinde ihtiyaç duyulan yüksek kapasiteli altyapı ürünleri için, işbirliğine gitti. Avea Teknoloji Operasyon Grup Direktörü Nazım Efe, Huawei ile gerçekleştirdikleri işbirliği hakkında sorularımızı yanıtladı.


    Telekomünikasyon mimarisinde bir altyapı yenileme çalışması gerçekleştirdiniz. Bu çalışmayla neyi hedeflediniz, neden ihtiyaç duyuldu?


    Bu proje sayesinde hem teknik altyapımızı yeniledik, hem de kapasitemizi artırdık. Bunlarla birlikte müşteri memnuniyeti ve sadakati gibi konularda önemli derecede iyileşme sağladık.


    Projeyi ne kadar zamanda ve ne kadarlık bir bütçeyle tamamladınız?


    Proje yaklaşık 1,5 yıl sürdü. Yatırım bütçesini paylaşmamız stratejik açıdan doğru olmaz. Bu noktada, hizmet kalitemizi artırmaya yönelik olarak yarattığı değeri daha fazla önemsiyoruz.


    Yeni altyapının kapasite, güvenilirlik ve servis yeteneklerini genişlettiğini söylüyorsunuz. Bu alanlarda sağladığınız gelişime dair bazı rakamlar paylaşabilir misiniz?


    Huawei Sistemlerini ve beraberinde 'pooling' özelliğini servise vermemizle birlikte gerek sistemlerde meydana gelebilecek plansız kesintilerde ve gerekse de şebeke iyileştirme amaçlı yaptığımız planlı sistem kesintilerinde, abonelerimiz servis kesintisi yaşamayacaklar.


    İş ortağı olarak Huawei'yi tercih etmenizin sebepleri neler?


    Şebekemizde geliştirmeyi hedeflediğimiz kapasite, güvenilirlik ve servis yeteneklerine cevap verebilen yüksek işlemci kapasiteli ürünlere ihtiyacımız vardı. Beklentilerimize uygun şekilde deneyimli, yenilikçi, dünyanın en büyük Ar-Ge merkezlerinden birine sahip olmaları (yaklaşık 76 bin kişi) ve gerek standart proje süreçlerinde gerekse kriz anlarında güçlü yerel teknik destek organizasyonunu sağlayabildikleri için temel şebekemizin modernizasyon projesinde Huawei ile çalışmayı tercih ettik.


    Bu yenileme çalışması bireysel, kurumsal müşterilerinize ve iş ortaklarınıza fayda olarak nasıl yansıyacak? Müşteri memnuniyeti ve sadakatine nasıl etki edecek?


    Şebeke mimarisindeki bu değişimle birlikte Avea şebekesinde dolaşan tüm aramaların kontrol edildiği ve yönetildiği 5 ana merkezimizden ( İstanbul Ümraniye, İstanbul Güneşli, Ankara Ahlatlıbel, İzmir, Adana) herhangi ikisinin aynı anda servis dışı kalması durumunu içeren felaket senaryolarında bile ses servisinde bir kesinti yaşanmayacak. Ayrıca abonelerin hissedebileceği şekilde ses kalitesinde ve başarılı çağrı kurma oranlarında artış olacağı için, müşteri memnuniyeti ve sadakatinde artış olmasını bekliyoruz.


    Daha önce kullanılan sistemle bu yeni sistem arasındaki farkları anlatabilir misiniz?


    Daha önce kullanılan temel şebekemiz Türkiye'de yine bir ilk olarak 2006 yılında kurduğumuz IP tabanlı NGN (Next Generation Network) teknolojisini kullanan sistemleri içeriyordu. Ancak o günkü teknoloji gereği bu sistemler coğrafi yedekli çalışmaya uygun değildi. Bu yüzden çok fazla ekipmanı network'ümüzde tutmak zorundaydık. Bu durum Avea için gerek teknik açıdan gerekse ticari bakımdan ek yük getirmekteydi. Aynı zamanda bir merkezde oluşacak teknik bir aksaklık, o merkezden servis alan tüm abonelerin servisinde kesintiye sebep oluyordu. Ayrıca teknik çözüm ve mimari gereği şimdiki ses kalitelerine ulaşmaya izin verilemiyordu. Ayrıca LTE ile birlikte gelecek yeni servislere tam uyumluluk için bazı sınırlamalar mevcuttu.


    Rakipler de aynı teknolojiyi mi kullanıyor, fark varsa nelerdir?


    Bu modernizasyon projesiyle birlikte rakiplere karşı öne çıkan 2 avantajımız bulunuyor:


    - Temel şebekede bu seviyede güvenilirliği sağlayabilen tek operatörüz. 5 ana merkezimizden her hangi iki tanesi dahi hizmet veremeyecek durumda olsa bile, diğer 3 merkezimiz üzerinden tüm Türkiye'ye hiçbir kesinti yaşanmadan hizmet vermeye devam edebilir durumdayız.


    - Temel şebekede tamamen SIP işaretleşme dilini kullanan Türkiye'deki tek mobil operatörüz. Bu durum LTE ile birlikte verilmeye başlanacak olan tüm yeni servislerin (VoLTE, VoWIFI, RCS, Video Konferans, MRBT vb.) de aynı işaretleme dilini kullanıyor olması nedeniyle ciddi bir altyapı avantajı sağlıyor. Daha hızlı ve kaliteli servis verme anlamında önemli bir avantaj yakalamış durumdayız.


    Gerçekleştirdiğiniz bu modernizasyonu 4G'ye hazırlığın bir parçası olarak değerlendirebilir miyiz?


    4G hazırlığının bir parçası olan bu modernizasyon projesinin tamamlanmasıyla 4G için Avea temel ses şebekesinin hazırlığını da tamamlamış olduk. Böylece Avea altyapısında daha şimdiden önümüzdeki 10 yıl içinde kullanılacak tüm servislerin altyapısının temel hazırlıklarını yaptığımızı söyleyebiliriz.



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    İstanbul Türkiye Avea Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title