Haberler

Avea Ceo'su Türktan:

Avea Ceo'su Cüneyt Turktan, Tüketicilere Diledikleri Gsm Operatörünü Özgürce Seçme Hakkı Tanıyacak ve Tüm Halkın Heyecanla Hayata Geçmesini Beklediği Numara Taşınabilirliği (Nt) Yönetmeliğinin Yürütmesini Durdurma ve İptaline Yönelik Turkcell'in Dava Girişimini Hayretle Karşıladıklarını Söyledi.

Avea CEO'su Cüneyt Turktan, tüketicilere diledikleri GSM operatörünü özgürce seçme hakkı tanıyacak ve tüm halkın heyecanla hayata geçmesini beklediği numara taşınabilirliği (NT) yönetmeliğinin yürütmesini durdurma ve iptaline yönelik Turkcell'in dava girişimini hayretle karşıladıklarını söyledi.

Avea'dan yapılan ve Cüneyt Türktan'ın görüşlerine yer verilen yazılı açıklamada, "Turkcell yöneticilerinin konuyla ilgili beyanatları herkesin malumudur. Turkcell, yönetmeliğin yürürlüğe girdiğinden bu yana yaptığı basın açıklamalarında numara taşınabilirliğinin tüketicinin lehine olacağından ötürü, süreci desteklediklerini belirtmiş ve 'bize bıraksalar numara taşınabilirliği yarın çıksın, en büyük destekçisi biziz' demiştir" denildi.

Açıklamada Türktan sözlerine şöyle devam etti: "Turkcell'in verdiği bu demeçler, numara taşınabilirliği hakkını en başlıca tüketici hakkı olarak gören ve gerçek rekabet ortamının sağlanması açısından önemli bir fırsat olarak değerlendiren şirketimizin görüşlerini de teyit edici nitelikte olmuştur. Bu çerçevede Şirketimiz, sektördeki tüm kurumlarla el ele vererek, bu uygulamanın bir an önce tüketicilere sunulmasını teminen tüm çalışma ve imkanlarını seferber etmiştir".

Bugün gelinen noktada, Turkcell'in tumara taşınabilirliği uygulamasının engellenmesine yönelik bu dava girişimini kurumsal açıdan tutarsızlık olarak değerlendirdiklerini söyleyen Türktan, "Pek çok fırsatta altını çizdiğimiz gibi Numara Taşınabilirliği mobil iletişim sektörünü gerçek rekabet ortamına taşıyacak büyük bir adımdır. İstisnasız tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerinde ve dünyanın bir çok ülkesinde yıllardan beri tüketicilere sunulmuş bu hak, aslen Türk GSM sektörüne de çok önemli bir değer katacağından, bu süreci sekteye uğratmak orta ve uzun vadede Türk GSM sektörünün gelişimini de engellemek anlamına gelmektedir. Çünkü Numara Taşınabilirliği ile artacak rekabet Türk tüketicisinin lehine olacak; tüketicilere daha kaliteli hizmetlere daha avantajlı koşullarla kavuşma olanağı sunacaktır. Numara Taşınabilirliğini geciktirecek veya uygulanamaz hale getirecek her adım etkin rekabetin sağlanmasına ve tüketici haklarının uygulanmasına karşı bir darbedir" dedi.

Türktan sözlerini söyle sürdürdü: "Bu evrensel tüketici hakkının Türk insanına sunulmasının büyük destekçisi olan Şirketimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürecin takipçisi olmaya devam edecektir. Biz, ortaya koyulan ya da koyulacak olan tüm engellemelere rağmen Türkiye için bu mücadeleyi sürdürmeye azimli ve kararlıyız. Bu kararlılığımız çerçevesinde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da konuyla ilgili tüm tarafları, Telekomünikasyon Kurumu'nun liderliğinde işbirliğine davet etmekteyiz".

(ÖK-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title