Haberler

Avcının yaralı bulduğu orman çulluğu tedavi altına alındı

Güncelleme:

Muş'ta lisanslı avcı tarafından doğada yaralı olarak bulunan orman çulluğu, tedavisi yapılarak koruma altına alındı.

Muş'ta lisanslı avcı tarafından doğada yaralı olarak bulunan orman çulluğu, tedavisi yapılarak koruma altına alındı.

Muş Sanayi Sitesinde mobilya ustası olarak çalışan ve aynı zamanda lisanslı avcı olan Şahin Karagül, işe gittiği sırada yaralı halde bulduğu orman çulluğunu iş yerine götürdü. Yırtıcı kuşlar tarafından yaralandığı tahmin edilen orman çulluğunu iş yerinde besleyen Karagül, durumu Telli Turna Doğa Derneğine bildirdi. Sanayi sitesine gelen Dernek Başkanı Kasım Avcı, yaralı olan orman çulluğunu teslim alarak, bakımı yapılmak üzere Muş Belediyesi Sokak Hayvanları, Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Evine götürdü. Buradaki klinikte veteriner sağlık teknikeri tarafından muayenesi yapılan orman çulluğunun boynunun alt kısmında bir santim civarında yırtık olduğu tespit edildi. Tedavisi yapılan orman çulluğunun bir müddet gözetimde tutulmasının ardından uygun bir şekilde doğaya salınacağı ifade edildi.

Kuşa yapılan tedaviyle ilgili bilgi veren Muş Belediyesi Sokak Hayvanları, Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Evi Veteriner Sağlık Teknikeri Abdullah Alme, Telli Turna Doğa Derneği Başkanı Kasım Avcı'nın orman çulluğunu kliniğe ulaştırdığını söyledi. Kuşun gagasının alt kısmında yırtıcı kuşların pençe izi olduğunu kaydeden Veteriner Alme, "Kuşun gagasının alt kısmında hafif bir yara ağzı vardı, ona müdahale ederek 2 dikişle kapattık. Kuş, 1-2 gün bizde kalacak. Gerekli tedavisi yapıldıktan sonra bulunduğu ortama geri bırakacağız" dedi.

"Kuşun tedavisi yapılmasaydı ölürdü"

Kuşun kliniğe zamanında getirildiğini, aksi durumda kuşun telef olabileceğini ifade eden Alme, "Kuşun tedavisi yapılmasaydı ölürdü. Bize erken getirildi ve tedavisini yaptık" ifadelerini kullandı.

Orman çulluğunun yaralı halde bulunarak kendilerine haber verildiğini ifade eden Telli Turna Doğa Derneği Başkanı Kasım Avcı ise Muş Sanayi Sitesinde esnaflık yapan bir vatandaş tarafından doğada bitkin halde bulunan orman çulluğunu aracılık yapıp, Muş Hayvan Barınağına ilk tedavisini yapmak için getirdiklerini söyledi.

"İyileştikten sonra doğaya salacaklar"

Kuşun boyun kısmının altında bir santimetrelik yırtık olduğunu anlatan Kasım Avcı, "Büyük ihtimalle bir yırtıcı kuşun saldırısından etkilenmiş olmalı. Şimdilik kuşun gücü yerinde, ilk tedavisi de yapıldı. Birkaç gün içerisinde yarası da iyileştikten sonra doğaya salacaklar. Genel durumu iyi. İlgilenen arkadaşlara ve sanayi esnafına da doğaya verdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muş Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title