Haberler

AVCILAR'DAKİ DÜĞÜNLERE 'HALAY-HORON YASAK' HATIRLATMASI

Güncelleme:

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın yayımladığı genelge doğrultusunda Avcılar'da yapılan denetimlerde, düğünlerde halay çekilmesi ve horon tepilmesinin yasak olduğu tek tek hatırlatıldı.

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın yayımladığı genelge doğrultusunda Avcılar'da yapılan denetimlerde, düğünlerde halay çekilmesi ve horon tepilmesinin yasak olduğu tek tek hatırlatıldı.

Bakanlığın bir süre önce yayımladığı genelge doğrultusunda alınan kararlar bir kez daha işletmecilere ve düğün sahiplerine hatırlatıldı. Sopa tutarak halay çekilmesinin de yasak olduğu ve alınan önlemlerin uygulanıp- uygulanmadığının kontrolü için Avcılar Kaymakamlığı tarafından Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve belediye görevlisinden oluşan 3 kişilik ekip gece yarılarına kadar denetimlerini sürdürüyor. Görevliler gittikleri kır düğünün yapıldığı yerlerde davetlilerin oturma düzeni, masalar arası mesafenin en az 1.5 metre ve sandalyeler arası 60 santimetre olacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini hatırlatırken, aynı aile fertleri için bu sınırın olmadığı hatırlatıldı.

Davet yerine gelenlerin mutlaka ateşlerinin ölçülmesi, girişlerde, kantin/kafeterya ve lavabolarda mutlaka el antiseptiği veya dezenfektan bulundurulması gerektiği kontrol edildi. Görevliler ayrıca düğün yapılan mekanlara maske takılarak girilmesi ve maskesiz konuklara bunların dağıtılması gerektiğini bildirdi. Karşılama, uğurlama ve takı merasiminde tokalaşma ya da kucaklama/sarılma yapılmaması gerektiği, sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğine dikkat çekildi. Avcılar Kaymakamlığı'nın oluşturduğu ekip işletme sahiplerine kişiler arasında gelin ve damat dışında temasa neden olabilecek ya da mesafe kuralına aykırılık oluşturulacak oyun, dans, halay ya da gösteri yapılmayacağı sık sık DJ veya sanatçıların da 'Sosyal mesafe' kuralına uyulması için anons yapması gerektiği kaydedildi.

Kurallara uymayan işletmelere ilk tespit halinde uyarı verileceği bunun tekrarı halinde para ve kapatma cezaları uygulanacağı vurgulandı.

Avcılar sahilindeki bir kır bahçesinde düğünleri yapılan Gözde Kula- Ayhan Kankılıç çifti davetli sayısını minimuma indirdiklerini belirtirken, "Herkes istediği gibi oynayamayacak. Sağlık önemli" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Müdürlüğü Avcılar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title