Haberler

Avcılar'da 'Rugby Heyecanı' Kısa Sürdü

AVCILAR'da bir süre önce kurulan Firuzköy Rugby (Ragbi) takımı 1'inci Ligi'ne çıkmak için Ottomans takımı ile oynadığı Play-Off rövanş maçını 15-20 yitirince umutları tükendi.

AVCILAR'da bir süre önce kurulan Firuzköy Rugby (Ragbi) takımı 1'inci Ligi'ne çıkmak için Ottomans takımı ile oynadığı Play-Off rövanş maçını 15-20 yitirince umutları tükendi.

Farklı sporların yaygınlaştırılabilmesi amacıyla Avcılar'da belediyenin desteği ile yapılan çalışmalar kapsamında Firuzköy Mahallesi'nde rugby takımı oluşturuldu. Anavatanı İngiltere olan Avustralya, Yeni Zelanda, Galler, İrlanda, Güney Afrika, Fiji ve İskoçya'da da 15'er kişilik iki takım arasında oval bir topla oynanan rugby için öncelikle sert bu spora uygun vücut yapısı bulunan sporcular seçildi. Firuzköyspor Rugby Takımı'nın Başkanı Recep Baş, takımı ağırlıklı olarak minder güreşçilerinden oluşturduklarını, Türkiye Rugby Ligi'nde yer alabilmek için yaptıkları başvuruların ardından rakip takım Ottomans ile Firuzköy Atatürk Stadı'nda oynadıkları ilk Play-Off maçını önde kapattıklarını söyledi. Recep Baş, aynı rakiple aynı sahada oynayacakları rövanş maçını 17-14 önde kapattıklarını ancak şansız biçimde rövanş maçını 20- 15 kaybedince 1'inci Lig umutlarının tükendiğini söyledi. Baş, Türkiye Rugby 1'inci Ligi'nde hatta Avrupa'da iddialı olmak için kadrolarında 8 milli, 2 İranlı, 2 de Gürcistanlı sporcuya sahip olduklarını ancak, hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

Play-Off'tan istediği sonucu alarak 1'inci Lig'e çıkma hakkı elde eden Ottomans taraftarları ve sporcuları uzun süre sevinç gösterileri yaptı. Firuzköy ile Ottomans Rugby takımları arasında kıran kırana geçen karşılaşmayı mahallede oturan bir grup ile çeşitli üniversitelerde yüksek öğrenim gören çoğu Kamerunlu Afrikalı öğrenciler de izledi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeni Zelanda Avustralya Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title