Haberler

Avcılar'da Nefes Kesen Kovalamaca (3)

Avcılar'da içinde 27 bin YTL bulunan çantayı 2 kişiden kapkaç yoluyla çaldıkları öne sürülen şahıslarla polis arasında uzun süre kovalamaca yaşandı. Kar maskeli ve silahlı olduğu bildirilen şahıslar, polis ekiplerine ateş açtı. Güvenlik güçlerinin silahla karşılık verdiği şahıslar, aracı terk ederek kayıplara karıştı. Karadan ve havadan yapılan araştırmalar sonucunda hallerinden şüphelenilen 10 kişi gözaltına alındı. Kapkaç olayında 200 bin değil, sadece 27 bin YTL'nin çalındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Avcılar'da tahsilatçı oldukları öğrenilen Gül Öztürk ve Zihni Yılmaz, çektikleri 27 bin YTL'yi alarak araçlarına binmek üzere bankadan çıktı. Bu sırada Öztürk ve Yılmaz'ın yanına içinde kar maskeli ve silahlı olan 3 kişinin bulunduğu 34 BB 121 plakalı siyah bir minibüs yaklaştı. Bir anda içinde 27 bin YTL bulunan çantayı kapan şahıslar, hızla olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Avcılar Parseller'de çalıntı olduğu sanılan 34 BB 121 plakalı siyah renkli bir minibüse "dur" ihtarında bulundu. Ancak polisin uyarısını dikkate almayan zanlılar, kaçmaya devam etti. Kar maskeli ve silahlı olduğu belirtilen 3 kişiyi, polis uzun süre kovaladı. Bu sırada şahıslar, kendilerini kovalayan polis ekiplerine ateş açtı. Bunun üzerine polis ekipleri de şahıslara ateşle karşılık verdi. Polis memurlarının silahından çıkan kurşunlar, aracın camını patlatırken, ara sokaklara kaçan şahıslar izini kaybettirdi.

Bölgede araştırma yapan polis ekipleri, olayda kullanıldığı ileri sürülen minibüsü Haramidere Kumcular istikametinde terk edilmiş olarak buldu. Olayın ardından kapkaççıları yakalamak için harekete geçen polis ekipleri, bölgeyi havadan ve karadan abluka altına aldı. Bir yandan bölge helikopterle incelenirken, karada bulanan polis ekipleri, ellerindeki silahlarla çalılık alanda zanlıları aradı. Daha sonra polis ekipleri çevrede bulunan boş binalara baskın düzenledi. Binaları ve çevresini didik didik arayan polis ekipleri, yaptığı çalışmalar sonucunda hallerinden şüphelendikleri yaklaşık 10 kişiyi gözaltına aldı.

Mağdurlardan Gül Öztürk, olay yerinde başından geçen olayları bir bir polise anlattı. Polis daha sonra 2 mağduru, bilgisine başvurmak üzere polis merkezine götürdü.

(RŞ-RA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title