Haberler

Avcı'dan "Devlet Tiyatroları" Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Devlet Tiyatroları'nın özelleştirilmesi konusunda yanlış anlaşılma olduğunu belirterek, "Bu tamamen gayrimenkullerle ilgilidir, Özelleştirme İdaresi tarafından değerlendirilmektedir.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Devlet Tiyatroları'nın özelleştirilmesi konusunda yanlış anlaşılma olduğunu belirterek, "Bu tamamen gayrimenkullerle ilgilidir, Özelleştirme İdaresi tarafından değerlendirilmektedir." dedi.

Avcı, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen 7. Türkçe Yaz Okulu ve 2. Türkçe Bayramı'nın Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Devlet Tiyatroları özelleştirilecek mi?" sorusu üzerine Avcı, Devlet Tiyatroları'nın özelleştirilmesi konusunda yanlış anlaşılma olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, şu bilgileri verdi:

"Şu an söz konusu olan, görüşülmekte olan Devlet Tiyatroları'nın bütünüyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uhdesinden çıkarılıp, özel bir kurum haline getirilmesi değil, onlarla birlikte, Devlet Tiyatroları'yla birlikte bazı devlet kurumlarının elinde olan bazı varlıkların, gayrimenkullerin Özelleştirme İdaresi eliyle değerlendirilmesi. Ama biliyorsunuz, daha önce de kamuoyunda tartışılan sanat kurumlarının, mesela İngiltere örneğinde olduğu gibi kendi kendilerini yönetecek bir özerk yapıya kavuşturulmasına ilişkin tasarılar, öneriler, hem camianın kendi içerisinden hem de basından gelen öneriler vardır. Bu tamamen ayrı bir tartışma konusu. Bu tamamen gayrimenkullerle ilgilidir, Özelleştirme İdaresi tarafından değerlendirilmektedir."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Çırağan Sarayı Nabi Avcı Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title