Haberler

Avanos'ta Bazı Sokak İsimlerinin Değiştirilmesi

Avanos'ta Bazı Sokak İsimlerinin Değiştirilmesi, Belediye Başkanı Mustafa Körükçü 'Yaptığımız Uygulama Cadde ve Sokaklar Üzerinden Sürdürülen İdeolojik Çekişmelere Son Vermektir.

Avanos'ta bazı sokak isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili olarak, Belediye Başkanı Mustafa Körükçü 'Yaptığımız uygulama cadde ve sokaklar üzerinden sürdürülen ideolojik çekişmelere son vermektir. Bahsedilen değişikliklere ilişkin karar meclisimizde AK Parti'li 7 üye, MHP'li 4 üye ve CHP'li bir üyenin oy birliği ile alınmıştır' dedi.

Avanos Belediye Meclisi kararı ile değiştirileceği belirtilen cadde ve sokak isimleri ile ilgili AA muhabirine bilgi veren Körükçü, cadde, sokak ve park isimlerinin ideolojilerin çatışma alanı olmaktan çıkarılması gerektiğini ifade ederek, Avanos'ta ideolojik kaygılarla sokak ve caddelere verilen isimleri değiştirme kararı aldıklarını kaydetti.

Avanos Belediye Meclisinin cadde ve sokak isimleriyle ilgili aldığı kararın yerel ve ulusal medyada farklı yönlere çekilerek haber yapılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Körükçü, 'Ülkemize mal olmuş ancak beldemizle doğrudan ilişkisi bulunmayan pek çok kıymetli şahsın siyasi ve ideolojik maksatlarla cadde ve sokaklara isimleri verilmiştir. 'A partisi' seçimleri kazanınca sol dünya görüşüne sahip isimleri vermiştir. 'B partisi' gelince ya evvelki isimleri değiştirmiş ya da yeni açılan cadde ve sokaklara kendi görüşüne uygun isimler vermiştir. Böylece cadde ve sokak isimleri üzerinden siyasi, ideolojik çekişmeler yaşanmıştır' diye konuştu.

Meclisin, geçmişin emsal gösterilmemesi ve yapacakları uygulamanın bir milat olması bakımından şimdiye kadar bu tarzda verilmiş isimleri ayırt etmeksizin kaldırarak numaralı sisteme geçmeyi uygun gördüğünü dile getiren Körükçü, şöyle devam etti:

'Bu değişiklikler belli bir siyasi düşünceye karşı yapılmış değildir. Bu sebeple değiştirilen isimlerin içinden bazılarını seçerek, 'bu isim nasıl değiştirilir' demek ya bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır veya maksatlıdır. İlçemizle doğrudan ilişkisi olan ve siyasi bir çağrışım uyandırmayan şahıs isimleri, beldemize uygun tanınmış lakaplar, coğrafi isimler konulmuştur. Adrese dayalı kayıt sistemi cadde ve sokak isimlerinin sayısallaştırılması esası üzerine kuruludur ve yapılan düzenleme ile bu sisteme de uygunluk sağlanmıştır. Örneğin ABD'de tüm cadde ve sokaklar numara sistemine göredir. Adres tarifleri de öyledir. Çalışmalara ilişkin oluşturulan alt komisyon da meclisteki partilerimizin her birini temsilen AK Parti, MHP ve CHP'li üyeler bulunmuş ve ortak imzalı değişiklik önerilerini meclisimize sunmuşlardır. Bahsedilen değişikliklere ilişkin karar meclisimizde AK Parti'li 7 üye, MHP'li 4 üye ve CHP'li bir üyenin oy birliği ile alınmıştır.' Körükçü, bu değişikliklere dair çalışmalardan Avanos halkının yeterli bilgiye sahip olmadığına ilişkin eleştirilerin de yanlış olduğunu ifade ederek, 'Zira bu konuya ilişkin çalışmalar 2009 yılı Temmuz ayı meclis toplantısında başlamış ve karar 2010 yılı ekim ayı meclis toplantısında alınmıştır. Bu tarihler arasındaki 9 meclis toplantısının gündeminde konu yer almıştır. Halkımızın konuyla ilgili görüş ve önerilerini iletmesi için belediyemiz sürekli teşvik etmiştir. Böylece e-mail, mektup, telefon ve bizzat yapılan sayısız müracaatlar yukarıda bahsettiğimiz alt komisyonumuzca değerlendirmeye alınmıştır. Tamamen iyi niyetli ve tarafsız olarak yapılan bu çalışmalarımızın siyasi yönlere çekilmesi bizleri üzmüştür. Bu tür haksız eleştirileri ve bilgi sahibi olmadan yapılan değerlendirmeleri cevaplamak için harcadığımız enerjiyi halkımızın hizmetine kullanmayı çok daha uygun bulurduk' dedi.

- CHP AVANOS İLÇE BAŞKANI KUŞ-

CHP Avanos İlçe Başkanı Aykut Kuş da, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Avanos Belediye Meclisinin aldığı karara tepki göstererek alınan kararın ideolojik olduğunu savundu.

Avanos Belediye Meclisinde bir tane CHP'li meclis üyesi bulunduğunu, onun da alınan kararlarda yalnız olduğu için etkisiz kaldığını belirten Kuş, 'Belediye tarafından oluşturulan komisyona biz parti olarak üye verdik ve çalışmalara katkı sağladık ama alınan bu değişiklik kararı komisyonda görüşüldüğü gibi olamamıştır. Bundan dolayı da üyemiz komisyondan istifa etmiştir' dedi.

(MAS-YCL-MUS-ECN) - NEVŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title