Haberler

Auto Show Açıldı

Birbirinden Lüks Otomobiller Göz Kamaştırdı

Otomobil Distribütörleri Derneği desteğiyle İstanbul Fuarcılık tarafından düzenlenen 13. Auto Show açıldı. 200'ün üzerinde otomobil firması fuar boyunca 8 salonda ve 120 bin metrekarelik bir alanda stand açacak. Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezinde 29 Ekim'den 7 Kasım'a kadar otomobil severlerle buluşacak olan fuarın açılış töreninde CNR Holding Fuarcılık Grup Başkanı Ali Bulut açılış konuşmasını yaptı. Bu arada fuarın açılışına hiçbir Bakanın katılmaması dikkat çekti.

ZİYARETÇİ HEDEFİ 1 MİLYON; ÖNCELİKLİ HEDEF AİLELER

Bulut, fuarın çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydederek, "Bu yıl fuarı 120 bin metrekarede 200 firmanın katılımıyla düzenliyoruz. Fuarımızı geçtiğimiz yıl 650 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl rakamın 1 milyona ulaşması için geniş kapsamlı bir çalışma yaptık. "dedi. Otomobil Distribütörleri Derneği Başkanı Mustafa Bayraktar da bir konuşma yaptı. Bayraktar ise, fuarın önemli bir buluşma noktası olduğunu söyleyerek, bugüne kadar yapılan fuarlarda 5.5 milyonu aşkın ziyaretçiyi sektörle biraraya getirme fırsatı sunduklarını belirtti. Bayraktar, "Fuar otomotiv sektörünün en önemli güçlerinden biri haline geldi. Bu yıl fuarda önceliğimiz aileler. Bunun yanında kadın otomobil sahipliği oranının da katlanarak arttığı istatistiki olarak ortada. Kadın ziyaretçi oranı ise, yüzde 10'un altında. Dolayısıyla biz de bu yıl ailelerin güzel bir gün geçireceği bir fuar hazırladık. "diye konuştu. Konuşmaların ardından Auto Show'un açılışına geçildi. Açılış ise, kurdela kesilerek yapıldı.

FUARA ÖZEL TASARIM MX5

200 kadar firmanın katıldığı fuarda en dikkat çeken, elektrikli yani çevreci olarak adlandırılan Hibrit otomobillerin çogunlukta olması. Bilinen markaların çogu, piyasaya yeni sürülecek modellerinin yanı sıra, birer elektrikli otomobili de stantlarında sergiledi. Sadece Auto Show için özel olarak ve 3 ayda tasarlanan Mazda'nın MX5 modeli de sergilenen otomobiller arasında yer aldı. Dikiz aynası ve silecekleri olmayan çevreci otomobil MX5 ziyaretçilerin beğenisini topladı. Bazı markalar ise, satışa sundukları otomobillerin yanı sıra Formula 1'de kullanılan bir yarış aracını fuara getirdi. Meraklıları F1 aracını da fuarda inceleme fırsatını buldu.

KİŞİSEL TAŞIMA ARACI İ- REAL DA FUARDA

Toyota'nın elektrikli araçları da ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.Aynı markanın sadece konsept araç olarak ürettigi i -Real da fuardaydı. "Geleceğin Kişisel Taşıma Aracı "olarak adlandırılan i -Real ziyaretçilere küçük bir gösteri de sundu. Dünyada sadece 4 tane olan i -Real'in fiyatı ise, 2 Ferrari'nin fiyatına eşit. Yürüyüş ve koşu olmak üzere iki farklı modu olan i -Real kilo ve yaş sınırlaması olmadan kullanılabiliyor. Başın arkasında bulunan LED ekran sayesinde kullanıcı hem aracı hem de interneti kullanabiliyor. İ -Real'i daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de test etme fırsatı bulmuştu.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL, BİSİKLET , MOTOSİKLET

Auto Show'da görücüye çıkan elektrikli araçlardan biri de önümüzdeki yıl Bursa'da üretimine başlanacak olan Renault'un Fluence modeli. Elektrikli şarj istasyonuyla birlikte standta sergilenen Fluence ile ilgili konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Artık elektrik motorlu otomobil bir fantezi değil bir gerçek. Bu gerçeği arkamda görüyorsunuz. Önümüzdeki yıldan itibaren elektrik motorlu otomobilleri görmeye başlayacağız. Dalga dalga bütün ülkelere yayılacak. Bizi gururlandıran ise, arkamda gördüğünüz otomobil dünyada ilk kez Türkiye'de üretilerek pazara sunulacak.Oyak Renault fabrikalarımız önümüzdeki yıl bu zamanlar bu aracı seri üretmeye başlayacak. "dedi. Aybar elektrikli otomobilin karbondioksit yakmadığını ve çevreyi kirletmediğini söyledi. Aracın şarjının son derece ekonomik olduğunu da kaydeden Aybar, "Aracımızın şarjla aldığı mesafe 160 kilometre. Bu mesafeyi aldıktan sonra şarj ederken ödeyeceginiz rakam bugünkü gündüz tarifesiyle sadece 2 lira 71 kuruş 100 kilometre için. Dizel araca göre ödemeniz gereken rakam 20 liraya yakındır. Benzinli motora sahipseniz 25 liranın üzerinde para ödersiniz "dedi. Bu arada elektrikli otomobillerin yanı sıra, fuarda elektrikle çalisan Hibrid 3 Evoluiton adlı motosiklet ile B1K adlı elektrikli bisikleti de görmek mümkün.

MASERATİ DE VAR FERRARİ DE

Fuarı ziyaret edenler birçok son model arabayı bir arada görmekten ve denemekten oldukça memnun kaldı. Fuara erkeklerin yanı sıra bayanlar da ilgi gösterdi. Fuarda son derece pahalı olarak bilinen Maserati ve Ferrari'nin yanı sıra, orta gelirli ailelere hitap eden otomobiller de var. Orta gelirli ailelere hitap eden otomobillere ilgi oldukça yüksekken, ultra lüks ve milyonlar değerindeki otomobillerin bulunduğu stantlara ziyaretçi ilgisinin düşük olduğu dikkatlerden kaçmadı. Ferrari marka bir otomobiln fiyatı 336 bin eurodan başlıyor 550 bin euroya kadar çıkıyor. Ünlülerin otomobili olarak bilinen Maserati'nin fiyatı ise, 220 bin eurodan 250 bin euroya kadar çıkıyor. Fuarda meraklısına klasik araçlar da çesitli standlarda sergilendi. 7 Kasım'a kadar Yeşilköy'deki CNR Expo'da gezilebilecek fuarı 1 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title