Haberler

Augsburg Şehrinde Rutin Denetleme Yapan Polis Öldürüldü

Almanya'nın Baverya eyaletinin 3'üncü büyük şehri Augsburg'da gece saat 02: 50'de şehir ormanının yakınlarında bulunan bir otoparkta şüpheli olan motorsiklet sürücüsüne ve yanındaki yolcuya 41 yaşındaki polis memuru Mathias V. ve 30 yaşındaki polis Diana K. rutin denetim yapmak istediler. Bu durumu fark eden iki şüpehli şahıs sahte plakalı Honda CB500 tipli motorsiklet ile kaçmak isteyince sabah saatlerine doğru polis ve motorsiklet arasında kovalamaca başladı. Kovalamaca sırasında orman kenarında motorsiklet kayıp düştü.

8 KURŞUNDAN BİRİSİ CAN YELEĞİNİ DELDİ DİĞERİ BOĞAZINA İSABET ETTİ

Üzerinde can yeleği olan polis memuru Mathias V. arabada çıkınca şüpheli şahıslar tarafından ağır bir silahtan polise ateş açtı. 8 kurşundan birisi polisin can yeleğini deldi diğeri ise boğazına isabet etti. Bayan polis meslektaşı Diana K.' de kalçasından hafif yaralandı. İki çocuk babası Mathias V. olay yerinde hayatını kaybetti. Motorsiklet sürücüsü arkadaşıyla birlikte olay yerinde Siebentisch adlı şehir ormanına kaçtı.

600'E YAKIN ÖZEL POLIİS TİMLERİ GENİŞ ÇAPTA ARAMA BAŞLATTI

Bu olayın ardından Baverya'nın bir çok yerden 600'e yakın makinalı tüfekle özel polis timleri Augsburg şehirine akın ederek polis köpekleri ve helikopter desteği ile şehir ormanı bölgesini çembere alarak akşam saatlerıne kadar geniş çapta arama başlattı. Sonuç alamayan polis diğer gün arama çemberini Augsburg şehrine ve dış bölgeye genişletip aramayı güçlendirerek devam etti.

Başsavcı Günther Zechmann, şüpheli kişilerin durduğu otoparkta uyuşturucu satışı yada ona benzer gibi yasadışı bir olay içinde olduğunu ve bu nedenle polis tarafından rahatsız olarak kaçtıları ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Spickel isimli özel polis arama komisyonu kurularak toplam 40 cinayet polis memuru şimdiye kadar halktan gelen yaklaşık 100'e yakın ihbarı değerlendiriyor.

1945 YILINDAN BU YANA ALMANYA'DA TOPLAM 392 POLIS ÖLDÜRÜLDÜ

Polis sendikası GDP'nin bilgilerine göre 1945'den itibaren Almanyada 392 Polis öldürüldü. Baverya eyalet bakanı Joachim Hermann Augsburg şehirini ziyaret ederek bu olayı kınadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title